Societat

VILAFRANCA DEL PENEDÈS

Deu tortells de Reis tindran amagades joies d’or

Cinc pastisseries del municipi han distribuït a l’atzar en els seus productes anells i polseres per un valor total de 4.500 euros

Cinc pastisseries de Vilafranca del Penedès –Bertran, Galí, Parés, Rius i Trens– s’han posat d’acord amb la joieria Moner per amagar joies d’or als tortells de Reis. Dels 5.000 tortells que es vendran a partir de divendres, n’hi haurà deu que tindran amagada una polsera o un anell. Són peces d’or de 18 quirats, de disseny propi. Els anells estan acabats amb topazi blau i diamants, i estan valorats en 650 euros, mentre que el preu de venda de les polseres és de 250 euros. “Voliem animar el comerç local amb una campanya que fos completament disruptiva”, explica a l’ACN Gena Moner, cinquena generació de la joieria que impulsa aquesta activitat. Les pastisseries que s’hi han sumat –totes de llarga tradició-– celebren la iniciativa “perquè és genial, dinàmica i fresca”. Moner assegura que amb aquesta activitat “volia posar en valor la tasca de les pastisseries amb ADN vilafranquí” i donar un gir a una campanya nadalenca. La joieria no rebrà cap compensació econòmica de la venda dels tortells, que mantenen el preu aproximat de l’any passat, però sí que es beneficiarà del ressò i la publicitat que suposa aquesta iniciativa. Els pastissers han acordat posar la joia embolicada dins el massapà, la nata o la crema juntament amb el rei, “ja que és una figura que tothom busca”. Segons expliquen, la iniciativa permetrà incrementar “l’expectació” que tradicionalment té la sobretaula del dia de Reis. “És una festa que està plena de màgia i aquest joc hi encaixa perfectament”, assegura Marc Parés, de Fleca Parés.

Els pastissers preparen la campanya dels tortells d’enguany amb un cert neguit “perquè, un cop estiguin tots amassats i relligats, ningú sabrà quin conté la joia”. Des de la pastisseria Bertran, Ramon Bertran apunta que “són dies de molts nervis i estrès, ja que s’han de fer mil tortells en molt poques hores, però la iniciativa de seguida va semblar molt interessant i divertida”.

Un interès que també s’ha palpat entre els clients, ja que el joc ha accelerat els encàrrecs d’enguany. Si habitualment els tortells de Reis s’encarregaven passat Cap d’Any, aquest cop les pastisseries han rebut nombroses trucades per fer reserves. Abans de Nadal, més d’un 20% dels tortells ja estaven demanats. Entre els cinc establiments participants veuen inviable ampliar la producció “perquè fa anys que és al límit de la capacitat dels obradors”.

Tant els pastissers com la joiera que ha impulsat la iniciativa admeten que serà una incògnita saber què passarà quan algú trobi l’anell o la polsera, ja que no hi ha cap full d’instruccions que marqui les normes de qui se l’ha de quedar. Moner convida les famílies i grups d’amics a pactar prèviament si el premi serà per a qui compra el tortell o bé per a qui troba la joia.

“Suposem que hi haurà algun conflicte”, diu, rient, Fèlix Mestre, del Forn i Pastisseria Rius, que és partidari que la recompensa sigui per a la persona que ha comprat el tortell. Més enllà de qui sigui el triomfador d’una competició “totalment sana”, els pastissers han previst regalar unes postres a la persona que vagi a l’establiment amb la joia trobada. Al seu torn, Gena Moner apunta que les polseres tenen una petita placa que es podrà gravar de forma personalitzada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva