Societat

Un control rutinari a Mataró destapa un robatori violent al domicili d'un traficant de drogues de la Llagosta

Successos

Un control rutinari dels Mossos a Mataró ha destapat un robatori violent al domicili d'un traficant de drogues de la Llagosta (Vallès Oriental), segons ha informat el cos policial. En el control, que es va fer la matinada del passat 29 de juliol, els agents van detenir a la capital del Maresme tres persones per tràfic de drogues. En l'escorcoll del seu vehicle, els mossos van localitzar objectes robats a punta de pistola en un habitatge de la Llagosta, on residia un distribuïdor de substàncies estupefaents. La víctima, que tenia una ordre judicial de recerca, detenció i ingrés a presó, no havia denunciat l'assalt per temor a descobrir la seva activitat il·lícita.

Els Mossos van detenir la matinada del 29 de juliol Òscar H. V., de 30 anys i veí de Cabrera de Mar (Maresme); Francisco P. M. C., de 46 anys i veí de Vilassar de Dalt (Maresme), i Albert B. F., de 24 anys i veí de Sant Vicenç de Montalt (Maresme), tots tres de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Posteriorment, també se'ls va atribuir la presumpta autoria d'un robatori amb violència en un domicili d'un traficant de drogues a la Llagosta (Vallès Oriental).

La detenció es va produir després que els mossos els intervinguessin una bossa amb més de 100 grams de cocaïna a la plaça França de Mataró (Maresme) i un gran nombre d'objectes com ordinadors i telèfons mòbils de dubtosa procedència.

La investigació va determinar que procedien d'un habitatge assaltat amb violència i intimidació a la Llagosta (Vallès Oriental) unes hores abans, la nit del 28 de juliol. Presumptament, tres homes armats amb un ganivet i una arma de foc i a cara descoberta haurien emmordassat i lligat de mans els inquilins i haurien sostret ordinadors i telèfons mòbils, entre altres objectes.
La víctima, José Antonio F. G., de 41 anys, nacionalitat espanyola i domiciliat a Santa Perpètua de Mogoda, i la seva parella sentimental, Katherine J. J., de 24 anys, nacionalitat boliviana i veïna de la Llagosta, van assegurar que no havien denunciat el robatori per por a represàlies dels atracadors. Tot i així, van assignar-ne l'autoria a Òscar H. V., Francisco P. M. C. i Albert B. F.. Davant dels evidents indicis de la presumpta participació dels tres detinguts en l'assalt, els agents van atribuir-los també el delicte de robatori amb violència.

Les indagacions van determinar que els 100 grams de cocaïna comissats al control policial de Mataró provenien del domicili de les víctimes. Per aquest motiu, José Antonio F.G. i Katherine J. J. també van ser detinguts per un delicte contra la salut pública. Una vegada consultats els antecedents policials de la parella es va conèixer que l'home tenia una ordre judicial de recerca, detenció i ingrés a presó de l'Audiència de Barcelona.

Òscar H. V., Francisco P. M. C. i Albert B. F. van passar a disposició judicial el 31 de juliol i el jutge va decretar-ne l'ingrés provisional a la presó. Katherine J. J. haurà de comparèixer davant el jutjat quan sigui requerida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.