Societat

òptic

(1977-2023)

Jordi Valeri, referent entre els òptics gironins i gran amant de les curses de muntanya

El banyolí, mort als 46 anys, va fer carrera en l’Òptica del Pont Major de Girona, on era molt estimat

Amics, familiars, coneguts i fins i tot clients van acomiadar dilluns en una emotiva cerimònia Jordi Valeri Manzano (Banyoles), que va morir diumenge de forma sobtada als 46 anys. Era el professional de referència de l’Òptica del Pont Major de Girona, situada al costat de la farmàcia i integrada en el mateix grup. La plana d’Instagram de l’òptica va escriure un emotiu missatge de condol de Valeri. “Hem fet camí junts. Una vida. Plena d’emocions, de somriures també, però junts i sempre de la mà. I s’ha acabat massa aviat per a tu, amic. Massa.”

Fora de la feina la seva gran afició eren les curses de muntanya. Feia pocs dies, el passat 19 de novembre, havia completat els 51 quilòmetres de les Transgavarres, però havia anat com a independent a totes les grans proves d’aquest esports que hi ha al país, com ara l’Olla de Núria. El seu perfil a la xarxa X, l’antiga Twitter, era una bona declaració d’intencions de la seva personalitat: “La meva professió d’optometrista també és la meva passió i l’esport em fa feliç. Com més aprenc, més necessito aprendre.”

Valeri va estudiar òptica i optometria a Terrassa, a la Universitat Politècnica de Catalunya. Va treballar en una òptica de Figueres, però la seva trajectòria la va dur a terme sobretot a Girona, gairebé des de l’obertura del local del Pont Major el 2007. “Era un professional excel·lent, molts clients l’apreciaven també pel seu tracte i ens ho van dir en la cerimònia, van sentir la necessitat de venir a dir-nos-ho”, explica una de les seves germanes, Marta Valeri, que reconeix que el fet que tanta gent passés per la farmàcia o l’òptica feia que molts l’haguessin conegut o tractat.

Sempre que podia, recorda la seva germana , Valeri, que estava casat i continuava vivint a Banyoles, intentava mantenir els seus entrenaments de 20 km al dia tot i que la feina li menjava sovint molt temps. “L’Òptica del Pont no és com qualsevol altra; ell treballava amb maquinària d’última tecnologia i les revisions eren completíssimes, incloent la còrnia; però sobretot la gent agraïa el seu tracte i s’ha vist en els missatges que han deixat a Instagram”, hi afegeix.

L’exconsellera i actual tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Girona, Gemma Geis, és una de les persones que ha recordat la figura de Valeri en un missatge a les xarxes socials: “Era l’ànima de l’Òptica del Pont del Pont Major de Girona; una persona afable i molt estimada al Pont Major.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva