Societat

enogastronomia

La DO Cava ha venut 170 milions d’ampolles els primers nou mesos de l'any

La DO Cava aposta decididament pels segments més qualitatius (Guarda Superior) associats a la producció ecològica i pel nou segell d’Elaborador Integral

La DO Cava no para de créixer, sobretot a l’Estat i gràcies a l’augment del consum en l’hostaleria i la restauració. També gràcies al turisme. Així ho ha explicat aquest migdia el president del Consell Regulador de la DO Cava, Javier Pagés, que també ha assegurat que en els nou primers mesos del 2023 ja s’han venut ja 170 milions d’ampolles de cava a tot el món, gran part de les quals de cellers catalans. Suposa un 2,35% cent més que l’any passat i significa també que si tot va com ha d’anar el consum aquestes festes de Nadal augmentarà i s’arribarà al final d’any amb un augment de la venda del cava del 4%.

On ha crescut més el consum ha estat a l’Estat , quasi un 8%, però recordem que dels vins escumosos de la D.O. Cava, el 70% s’exporten, especialment a Europa. Aquest any, les exportacions al Regne Unit ha crescut un 19,33%.

El cava viu un bon moment i no només per l’augment de les vendes sinó perquè creix el seu coneixement al món i el seu prestigi. Augmentar el prestigi i contribuir a crear més valor en tota la cadena del sector, des de la vinya al celler, és la principal aposta del Consell Regulador de la DO Cava, que aposta decididament pels segments més qualitatius (Guarda Superior) associats a la producció ecològica, així com el nou segell d’Elaborador Integral, que identifica aquells cellers que elaboren els productes empararts per la DO Cava de principi a fi (del raïm a la copa), amb el 100% del premsatge i la vinificació en la propietat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA