Societat

Port de Barcelona

Nadal al Port arriba a la Barceloneta i estrena espectacle a la Torre Jaume I

Entre les novetats d’enguany destaquen l’espectacle de llum i música de la Torre Jaume I i una experiència de realitat virtual impulsada des del canal infantil SX3 de Televisió de Catalunya

Fins al 7 de gener, el Port Vell de Barcelona és l’escenari de la cinquena edició de Nadal al Port, una iniciativa lúdica i divulgativa que, enguany, ofereix més activitats i espais que mai. Aquest any la màgia del Nadal s’estén més enllà del moll de Bosch i Alsina (conegut com el moll de la Fusta) i tant l’enllumenat com les activitats arriben fins a la Barceloneta, amb l’objectiu de contribuir a dinamitzar, tant socialment com econòmica, els barris més propers al Port de Barcelona, durant les dates nadalenques.

L’esdeveniment Nadal al Port arriba, enguany, carregat de novetats per a tota la família. A la Fira de Nadal del moll de la Fusta, grans i petits podran gaudir d’Il·lusions, l’experiència de realitat virtual multiusuari de l’SX3 (Super3). Es tracta d’un viatge ple d’aventures en què els participants hauran d’ajudar a resoldre una missió cabdal per a la supervivència del món de l’SX3 i de tots els seus personatges.

Un nou espectacle de llum i música

Enguany el Port de Barcelona també ha estrenat un nou espectacle de llum i música a la Torre Jaume I –la torre del telefèric situada al moll de Barcelona– al més pur estil Torre Eiffel. Aquest espectacle es pot veure cada vespre, a les 19 h, i, per la seva ubicació, es pot gaudir des del moll de la Fusta. Així, aquest espectacle de llum se suma a la ja habitual il·luminació nadalenca per terra, mar i aire d’aquest espai.

A la banda terrestre, enguany també s’estrena una nova il·luminació als molls del Dipòsit (Palau de Mar) i la Barceloneta (passeig Joan de Borbó) i a la plaça de Pau Vila per dinamitzar la zona. A la banda marítima, atracats al moll de la Fusta, es podran visitar, un any més, els vaixells històrics del Museu Marítim de Barcelona, el pailebot Santa Eulàlia i el Far Barcelona, guarnits per a l’ocasió.

Després de l’èxit de l’anterior edició, la Fira de Nadal del moll de la Fusta torna a disposar d’una pista de gel sostenible i ecològica de 470 m². Els més petits també es podran divertir amb atraccions com el carrusel antic, el trenet i el vaixell pirata, a més de la tradicional roda de 65 metres d’alçària amb vistes sobre tota la ciutat. Mentrestant, els més grans podran gaudir d’una àrea de food trucks per prendre alguna cosa o carregar energies per seguir gaudint del Nadal al costat del mar.

La Fira de Nadal del moll de la Fusta es posiciona com un dels esdeveniments nadalencs amb més personalitat de la ciutat de Barcelona, amb una àmplia oferta horària, ja que està oberta cada dia, des del 5 de desembre fins al 7 de gener, des de les dotze del migdia fins a les onze de la nit, ininterrompudament.

El moll del Dipòsit és un altre dels punts on enguany es pot gaudir del Nadal al costat del mar, amb un nou mercat de productes de proximitat anomenat Sabors de Nadal, i que s’estrenarà el 20 de desembre. Aquí el visitant podrà trobar tots els productes de km 0 típics de les taules de Nadal per poder oferir el millor a la taula en les dates més assenyalades.

Tota aquesta oferta converteix el Port de Barcelona en un punt on trobar-se per gaudir dels diferents espais i de la diversitat d’oferta durant aquests dies festius. Amb aquesta iniciativa, el Port de Barcelona es consolida com un dels espais de trobada de barcelonins i visitants per celebrar les festes, tot fomentant la cultura i el patrimoni marítim i enfortint la relació entre el Port i la ciutat.

El Port, punt de trobada

Nadal al Port esdevé, un any més, el punt de trobada de la comunitat portuària i les entitats dels barris propers en unes dates entranyables. Nadal al Port ofereix als diferents col·lectius espais de difusió i divulgació de la cultura portuària i marítima, amb una completa graella d’activitats impulsades des del Port de Barcelona en col·laboració amb la Comunitat Portuària. Es tracta d’un programa de tallers i activitats lúdiques per a infants, on els més petits poden aprendre des de com ser estibadors movent contenidors de mercaderies fins a descobrir els oficis del Port o iniciar-se en el món del rem.

De la mateixa manera, Nadal al Port torna a convertir-se, enguany, en el punt de trobada de les entitats i escoles de música dels barris veïns al Port de Barcelona, que cada dia omplen l’escenari amb diferents actuacions. Més de 500 persones actuaran, en diferents dies i hores, a l’escenari principal durant la celebració de la Fira de Nadal.

Les iniciatives divulgatives i d’entreteniment que s’han programat van a càrrec de més de 60 entitats, associacions i empreses vinculades al Port de Barcelona. L’agenda i la llista completa de col·laboradors està disponible a www.portdebarcelona.cat/NadalalPort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA