Societat

societat

Condemna de presó pel fals metge que va exercir a l’Alt Empordà

El jutjat penal 2 de Figueres ha condemnat a un 1 any i 7 mesos de presó per intrusisme professional el fals metge que va exercir durant un any i vuit mesos en centres de salut de l’Alt Empordà. Segons informa l’ACN, la magistrada veu provat que l’home va presentar-se al Col·legi de Metges de Girona amb un títol de Medicina de la Universitat de València sense haver aprovat la carrera. Una documentació que va servir perquè l’ens el col·legiés i, en conseqüència, l’habilités per exercir. Segons la sentència, Víctor Manuel Yeste va treballar des del mes d’agost de 2014 fins al 19 de maig de 2016 en diversos centres de l’Alt Empordà. El jutjat recull que el processat és reincident i que ja havia estat condemnat per un jutjat de Múrcia. La sentència no és ferma i es pot recórrer.

La magistrada veu provat que Yeste va presentar el suposat títol el 10 de juliol de 2014 al Col·legi de Metges de Girona per tal que l’habilités per poder exercir. Ho va fer malgrat que no havia aprovat la carrera i, per tant, falsejant la documentació aportada a l’ens que li va atorgar el número de col·legiat 6.333. Un cop habilitat, Yeste va aconseguir contractes en diversos centres hospitalaris de la comarca. En concret, ha quedat provat que va treballar des de l’1 d’agost de 2014 al 7 de febrer de 2015 a l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Peralada.

Del 8 d’octubre de 2014 al 20 d’abril de 2015 va estar treballant a l’ABS de l’Escala i d’aquí va passar a l’hospital de Figueres on va treballar des del 21 d’abril al 30 de setembre de 2015. A més, del 12 d’octubre de 2015 al 9 de maig de 2016 va exercir com a metge de família a l’hospital de Santa Creu de Figueres. Finalment, la resolució acredita també que va treballar en els Punts d’Atenció Continuada (PAC) de la Jonquera, Llançà i Figueres.

A més, la sentència dona la raó a la Fiscalia i a l’acusació particular i recull l’agreujant de reincidència, ja que el processat va ser condemnat pel mateix delicte per un jutjat de Múrcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva