Societat

Ajornat el desnonament al Gòtic d’una dona de 78 anys per no pagar 177 euros

La propietat ha acceptat negociar un lloguer a preu de mercat

La dona hi viu en el pis des de 1968 i no havia pagat dues mensualitats per disconformitat amb les obres

El desnonament d’una veïna de 78 del barri Gòtic de Barcelona ha quedat ajornat un cop més. La Blanca, que viu en un pis de renda antiga, havia de ser desnonada aquest dimecres per un impagament de 177 euros. El 2017, les parts van acordar unes obres de millora a l’habitatge assumides per la propietat amb la contraprestació d’augmentar en 88,8 euros mensuals el lloguer. Inicialment, però, la dona no va pagar dues mensualitats perquè considerava que les obres no es corresponien amb allò pactat. La justícia li ha donat la raó a la propietat. Durant tot el matí, mig centenar de persones s’han congregat al carrer Boters, on la Blanca hi viu des del 1968. Finalment la propietat ha acceptat negociar un lloguer a preu de mercat.

Després de més de cinc hores, el llançament ha quedat ajornat. En aquest interval, el metge forense ha visitat la dona. Les parts s’han donat un termini de 15 dies, fins el proper 11 de desembre, per negociar un lloguer, segons han explicat des de Resistim al Gòtic, que han indicat que la propietat volia signar el contracte aquest mateix dimecres per un preu de 1.200 euros, però s’hi han negat.

La Blanca Espinosa pagava un lloguer de 191,8 euros mensuals fins que es van fer les obres, el 2017. Després li va incrementar fins als 280 euros. Resistim al Gòtic acusa la propietat, que va comprar el pis el 2012, d’aprofitar la qüestió de les obres per intentar expulsar la llogatera, dividir el pis i posar-lo a lloguer de temporada.

El cert, però, és que la propietat té una sentència judicial que li dona la raó. El jutjat de primera instància número 32 de Barcelona va resoldre que la Blanca no era una persona vulnerable i que es podia executar el llançament, perquè no es donaven les condicions per aturar-lo. En aquest sentit, la resolució remarcava que la propietat tenia una sentència judicial favorable a la recuperació del seu immoble des del 2019 i que no està “obligada a suportar la situació personal” de la Blanca. Remarcava també que la dona “des del 2010 té alternativa habitacional” i des del 2017 té seguiment per part de serveis socials.

“Els drets a la suspensió temporalíssima dels processos de desnonament que contempla la llei no poden realitzar-se amb abús, estan previstos per oferir un moment temporal curt en què es pugui posar en marxa la política assistencial de l’Estat. En aquest cas, aquest espai temporal s’ha sobrepassat”, argumenta el jutjat.

A més, remarca que la propietat no és una gran tenidora d’habitatges i que la Blanca no compleix els requisits disposats per la llei per apreciar la condició de persones vulnerable, ja que té un local en propietat a mitges amb el seu fill.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA