Societat

societat

Girona es bolca en “La Comerçiada, la diada del comerç local”

Més de 600 negocis participen avui i demà en una campanya comuna que vol comunicar el valor econòmic i social del comerç de proximitat

Regals, promocions, sortejos, pastissets o cava, són algunes de les sorpreses amb què els clients del comerç local de Girona es trobaran avui i demà en anar de compres. Aquest divendres i dissabte més de 600 negocis de les comarques gironines celebren “La ComerÇiada, la diada del comerç local”. Es tracta d’una campanya comuna amb què es vol comunicar el valor econòmic i social del comerç de proximitat, amb moltes activitats per copsar l’atenció del consumidor i fer valer l’impacte positiu d’aquest comerç en la comunitat, de manera propera i responsable

Sota l’eslògan “Les teves petjades són el meu batec”, la proposta cerca consolidar-se en l’agenda dels consumidors com un cap de setmana anual dedicat especialment al comerç de proximitat en el tret de sortida de la campanya de Nadal, la més important de l’any per al sector. Segons la presidenta de Girona Centre Eix Comercial, Mercè Ramírez de Cartagena, “el comerç local vol desmarcar-se de la filosofia del Black Friday, del descompte pel descompte, sense oferir res més”. Ramírez de Cartagena considera que els trets distintius del comerç local són els que fan “fort” al sector. “No podem competir amb les grans cadenes o les grans plataformes de venda per Internet però tampoc és el nostre objectiu”, afirma.

Desfilada de moda oberta a tothom

Demà dissabte 18 de novembre, a banda de les promocions pròpies de cada comerç, Girona Centre Eix Comercial ha programat activitats infantils a la plaça Miquel Santaló, d’11.30 a 13.30 hores, i les 18.30 hores així com organitzarà una desfilada de moda a la plaça de la Independència amb les propostes del comerç local de la temporada.

Per altra banda, entre les compres realitzades pels clients aquests dos dies de campanya, es faran un macro sorteig que posarà punt i final a la desfilada i serà la cloenda gironina de “La ComerÇiada”. D’aquesta manera, se sortejarà un xec regal per valor de 500 euros, per gastar en un dissabte de la campanya de Nadal, una nit d’hotel per a dues persones, a més d’un munt d’articles i productes gentilesa dels comerços associats.

Front comú del comerç local

“La ComerÇiada” és una iniciativa impulsada per la FOEG i onze associacions de comerciants gironines: Associació de comerciants de Celrà, Girona Centre Eix Comercial, Els Petits Plaers de la Bisbal d’Empordà, Associació de comerciants d’Olot, Oohxigen comerç i negoci de Palafrugell, Fecotur Palamós, Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus, Sant Antoni Comerç de Sant Antoni de Calonge, Associació Guíxols comerç i turisme de Sant Feliu de Guíxols, la Federació d’Unió d’Empresaris de Salt i l’Associació de comerciants de Sarrià de Ter. La campanya s’ha inspirat en d’altres iniciatives d’èxit de suport al comerç local com ara l’”Small Business Saturday” americà o el “Shop Local Day” espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva