Societat

gastronomia

Llonganissa de conill, premi al producte més innovador del Gastronomic Forum Barcelona

S’entreguen els Premis Mercader a les cuineres de Sils, La Xicra i René Barbier

En la jornada d’avui el xef Xavier Pellicer ha mostrat com és la seva ‘healthy kitchen’

El darrer llibre de ‘El Celler de Can Roca’, a la venda

La llonganissa de conill (100% conill) del Lluçanès Territori Serè ha estat per el producte guardonat amb el premi Innoforum, per l’esforç en I+D per popularitzar una carn sana i saborosa i donar sortida al producte de territori. El Gastronomic Forum Barcelona reconeix així la innovació de la indústria de l’alimentació, el foodservice i l’artesania alimentària en la gastronomia. La llonganissa de conill també s’ha endut el premi a la biodiversitat.

El Premi InnoForum al producte més sostenible ha estat per a Torclum Oli d’Oliva verge extra Ona per la seva qualitat i per ser un oli de residu zero. El premi al gust més original en begudes ha estat per a la Cervesa Torrada de castanya sense gluten de Brasserie Cap d’Ona i el més original en dolços ha estat per al xurro de moniato de Coc & Delicatessen.

En la categoria gust salat més original, el guardó ha estat per al Machete de vedella amb salsa de figues i tòfones de Can Bech. Per últim, el Premi InnoForum al packaging més creatiu i sostenible ha estat per al cap i pota amb xorís i botifarra Marca Porca Miseria de Pibernat Alimentaria.

Premis Mercader

D’altra banda, aquest migdia també s’ha donat els Premis Mercader –un reconeixement a la feina i al llegat que diferents persones han deixat en els àmbits socials, econòmics i professionals relacionats amb la gastronomia– a les cuineres de Sils, La Xicra i René Barbier.

En la categoria Cuina, tal i com ja va avançar aquest diari, les guanyadores d’aquest any han estat les dones cuineres de La Cuina de Sils, un col·lectiu creat als anys 90 per recuperar i preservar el patrimoni gastronòmic d’aquest municipi gironí.

El premi Mercader als Restaurant Sostenible se l’ha endut Casa Nova, de Sant Martí Sarroca (Alt Penedès). En la categoria de sala, el premi ha estat per a Montse Solé, del restaurant La Xicra de Palafrugell, i René Barbier, un dels artífexs de la revolució vitivinícola al Priorat, s’ha endut el guardó en la categoria Vi.

Pel que fa a la categoria Camp, el premi ha estat per a Ramats de Foc, un projecte de control del sotabosc amb la introducció de ramats, i la Fundació Pau Costa, que també treballa per a la prevenció i la gestió d’incendis forestals des de la perspectiva de l’ecologia del foc.

L’Associació Dones de la Mar ha guanyat el guardó de Pesca. Per últim, tres centres de formació han rebut un reconeixement: l’Escola Joviat, l’Escola d’Hostaleria de Girona i el CETT. I l’Associació de Comerciants de la Boqueria ha guanyat el Premi Mercader en la categoria Comerç.

Classe amb Xavier Pellicer

Avui, segona jornada del Gastronomic Forum Barcelona part del protagonsime se l’ha endut el cuiner Xavier Pellicer, un xef format a Can Fabes, conegut avui perquè només fa servir productes ecològics i el seu restaurant és un dels referents de la cuina coneguda com a healthy kitchen. Aquest matí ha fet una classe magistral amb verdures de proximitat, de les que acostuma a aprofitar-ho tot (fins i tot amb les pells, ha demostrat, en fa infusions i caldos).

El llibre dels Roca

De llibres també va la cosa al Gastronomic Forum Barelona, on dilluns, en la primera jornada, els germans Roca, de El Celler de Can Roca de Girona, van explicar davant un nombrós públic la publicació d’un segon volum sobre el seu restaurant, de tres estrelles Michelin que ha estat dues vegades considerat el millor del món per la prestigiosa llista The World’s 50 Best Restaurants. El volum en qüestió, editat per Montagud editores, ja és el segon sobre aquest mític restaurant i està dedicat a la cuina dels darrers temps. Joan i Josep Roca, els dos germans grans, cuiner i sommelier respectivament, van explicar dilluns que avui la seva cuina pretén ser de “consciència”. Les millors receptes i la seva filosofia, doncs, en un llibre de regal de grans dimensions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins