Societat

Societat

Un tomb pirinenc d’altura

Un garrotxí crea una ruta circular de 80 quilòmetres que recorre els 50 cims de més de 2.500 metres del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser

La vol publicar en paper i ja la té penjada a Wikiloc

Una ruta circular de 80 quilòmetres i 6.000 metres de desnivell positiu que enllaça els 50 cims de més de 2.500 metres d’altitud del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, és a dir, del Pirineu gironí. Aquesta és la proposta d’itinerari del veí de la Vall d’en Bas i diputat al Parlament de Junts, Salvador Vergés, que l’estiu passat va fer en solitari i d’una sola tirada invertint-hi un total de 27 hores i que ara vol editar, per posar aquesta ultra a l’abast de tothom qui la vulgui fer corrent o caminant.

De fet, ja la té penjada a Wikiloc –app gratuïta on es poden emmagatzemar i compartir rutes a l’aire lliure amb els punts geogràfics i els d’interès referenciats– amb un enfilall al seu Twitter –ara X–, però s’ha posat entre cella i cella editar-la en paper. Abans, això no obstant, iniciarà una sèrie de trobades amb representants de l’empresa editora de mapes Alpina i de l’Institut Cartogràfic de Catalunya per determinar la nomenclatura correcta, corregir errors d’altitud i, sobretot, si els cims són realment de cims. I és que la definició tècnica no es correspon a vegades amb el cop d’ull sobre el terreny.

Hi ha establert un criteri de prominència per concloure que una elevació del terreny és un cim, i és el que diu que hi ha d’haver més de 10 metres des del coll més alt en 360 graus a la seva rodona. Ell mateix explica que, a part del consens que cal buscar per a alguns topònims, ha detectat cims que no consten als mapes, com per exemple el pic de la Pastora, prop de Coma de Vaca i Tirapits. La ruta que ell proposa té el punt de partida i arribada a l’aparcament de Vallter 200 (Setcases) i passa pels dos Gra de Fajol, carena el Balandrau i segueix cap a Coma de Vaca i el Torreneules, carena la Fossa del Gegant i baixa a la vall de Noucreus, des d’on puja a Núria i per Fontalba enfila el Puigmal i es dirigeix a Finestrelles, el Pic Eina i Nofonts, Tirapits, el cim de la Pastora, els pics de l’Infern i de Bastiments i baixa cap a Vallter per la collada de Mantet, Roca Colom i el puig de la Llosa.

Vergés ha explicat que la seva intenció és editar una guia per oferir als usuaris diferents opcions i ha detallat que es tractaria d’una versió per fer-la d’una sola tirada com ell va fer a l’estiu, per etapes o per jornades i amb circuits circulars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins