Societat

societat

Acord per fer pisos socials a la Marina del Prat i el 22@

Generalitat i Ajuntament de Barcelona pacten construir 637 habitatges en cinc anys

El barri de la Marina del Prat Vermell, entre el passeig de la Zona Franca i la Ronda Litoral, i el districte del 22@, al Poblenou, són les dues zones de Barcelnoa més beneficiades per l’acord que han tancat avui la Generalitat i l’Ajuntament per a la construcció d’habitatge social. El consistori cedeix onze solars a la ciutat i l’INCASOL durà a terme les obres amb el compromís de fer l’entrega de claus abans de cinc anys.

L’acord s’ha pres en el marc de la Comissió mixta on es troben les dues administracions i que també ha pres acords sobre salut i transport públic. En concret s’ha acordat prioritzar les obres d’11 nous CAP d’assistència a la ciutat i construir ascensors a la parada de la plaça de Sants de la línia 1 i 5 del metro que seran una realitat entre el 2027 i el 2028. La inversió total rondarà els 200 milions.

Els habitatges socials es faran al carrer de Miquel Porter Moix i Plom, al barri de Marina, Pere IV, Àvila, Sancho d’Àvila i Doctor Trueta, del 22@, així com els de Binèfar i Marroc del barri del Besòs. En un principi havien de ser 14 els solars que l’Ajuntament havia de posar a disposició immediata de la Generalitat però en el cas de tres encara falten tràmits urbanístics per poder fer aquest pas.

El compromís global entre les dues administracions és que l’INCASOL faci 1.700 habitatges socials en un total de 27 solars municipals. En paraules de l’alcalde, Jaume Collboni, cal actuar per frenar “l’escalada de preus embogida de l’habitatge a la ciutat”.

Els CAP sobre els quals s’ha decidit prioritzar projectes i obres, abans de finals d’any, són els de la Marina del Prat, Raval Nord, Gòtic, Fort Pienc, Besòs, El Parc i la Llacuna, La Pau, Congrés i els Indians, Sagrera i La Clota. Per a més endavant quedaran els de Sardenya, Casc Antic, Casanovas, Roquetes i Drassanes



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva