Societat

Protesta dels viticultors a l’autopista del Voló

Han buidat parcialment la càrrega de tres camions

La protesta de viticultors francesos ha viscut aquest matí diversos actes violents a la Catalunya Nord, en que s’han abocat parcialment la càrrega de tres camions procedents de l’Estat espanyol. Els fets han tingut lloc al Voló, en un tram de l’autopista A-9, que és la que enllaça amb A-7.

Després de buidar i cremar centenars de caixes de tomàquets provinents de l’estat espanyol, que duia un camió, els manifestants han destruït també centenars de caixes de cava d’un camió que feia poca estona que havia creuat la frontera. En total han estat una vintena de palets, segons informa l’Independant. Els viticultors, que reclamen millores pel sector, han tombat tot el cava que ha quedat a l’asfalt de l’autopista A-9. Un cop han acabat l’acció, els viticultors han enganxat la caixa del camió amb la cabina i han permès al conductor seguir la marxa, sense provocar més danys en la càrrega i cap en el vehicle.

Abans també havien buidat parcialment un altre camió que, en aquest cas, transportava 28.000 litres de vi, en protesta pel que consideren competència deslleial del vi i cava espanyol respecte al francès.

El tall de l’A-9 s’ha produït després d’una reunió a Narbona entre els viticultors a primera hora del matí. Entre les demandes, el sector reclamava reunir-se amb el prefecte dels Pirineus Orientals, Thierry Bonnier, sota l’amenaça de quedar-se indefinidament fins que els atengués. Finalment, Bonnier ha accedit a la demanda i els viticultors han pogut exposar les seves demandes en el que consideren una “crisi històrica” pel sector. L’autopista A-9, que ha quedat bloquejada durant diverses hores mentre no s’aclaria si el responsable polític acabaria rebent els pagesos. el trànsit no s’ha reobert fins a netejar de caixes la calçada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Retards de més de mitja hora a la R11 per una avaria entre Girona i Sant Miquel de Fluvià

girona
salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença a multar els cotxes que se saltin les restriccions a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia