Societat

El Govern aprova la creació del cos de personal especialitzat en l’acció exterior i Unió Europea

La iniciativa permetrà reforçar la projecció i la influència de Catalunya a l’exterior i facilitarà la promoció de les polítiques de la Generalitat en l’àmbit internacional

Els professionals d’aquest cos seran presents en diversos departaments del Govern

La Generalitat està desplegant totes les seves competències en matèria d’acció exterior. El Govern que encapçala Pere Aragonès va aprovar el 10 d’octubre al Consell Executiu l’avantprojecte de llei per crear el cos d’acció exterior i Unió Europea de la Generalitat de Catalunya, que ara caldrà tramitar al Parlament de Catalunya.

La creació d’aquest nou cos de personal especialitzat en acció exterior i de la Unió Europea permetrà fer un salt endavant i reforçar encara més la projecció de Catalunya al món i les relacions del Govern amb altres executius i organismes internacionals, seguint els objectius d’utilitat, credibilitat i reputació definits pel Departament d’Acció Exterior i Unió Europea.

La Generalitat té una llarga trajectòria en el desenvolupament de l’acció exterior catalana, que és una prioritat del Govern, i amb el cos d’acció exterior i Unió Europea fa un pas més en el desplegament de les seves competències.

L’administració catalana disposarà ara de les eines per definir els requisits professionals que diferencien el personal encarregat d’implementar l’acció exterior del Govern. D’aquesta manera, es podrà tenir en compte el valor afegit de l’especialització en aquest àmbit, que requereix perfils professionals molt específics com, per exemple, el domini d’idiomes o experiència acadèmica i professional en les relacions internacionals.

La iniciativa aprovada pel Govern possibilitarà retenir el talent existent a l’administració en l’àmbit de les relacions internacionals i compartir-lo, encara més, entre els departaments de la Generalitat. El cos tindrà ramificacions a tot el Govern, perquè davant els reptes globals actuals, amb un fort impacte local, és imprescindible comptar amb la perspectiva internacional en totes les polítiques públiques.

A més, la incorporació de personal expert en diversos departaments del Govern reforçarà la visió transversal i cohesionada de l’acció exterior catalana, i assegurarà un major retorn de les polítiques públiques del Govern al país i a la ciutadania.

Atraure talent especialitzat

El cos d’acció exterior i Unió Europea també permetrà atraure talent especialitzat en les relacions internacionals de fora de l’administració catalana. El d’aquelles persones que fins ara no trobaven el seu encaix laboral a la Generalitat, i que ara tindran la possibilitat d’incorporar-se en un grup molt més específic, que tindrà en compte l’experiència acadèmica i professional en les relacions internacionals.

Amb l’aprovació de l’avantprojecte de llei per part del Govern, es passa ara a la tramitació del projecte de llei al Parlament.

En el procés d’elaboració de l’avantprojecte de llei del cos d’acció exterior i Unió Europea, el Govern ha mantingut converses amb els diversos sindicats de l’àmbit de la funció pública, el Col·legi de Professionals de la Ciència Política i la Sociologia de Catalunya (Colpis), el personal del Departament d’Acció Exterior i Unió Europea, així com la resta de departaments de la Generalitat, i diversos grups parlamentaris. “Apel·lem al màxim suport del Parlament, recuperant l’esperit que va permetre l’aprovació de la llei d’acció exterior”, ha demanat la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, després de l’aprovació de l’avantprojecte al Consell Executiu. “El cos tindrà un impacte positiu en el Govern, però també en tota la societat catalana, acompanyant-la en l’obertura al món”, ha destacat.

Més informació:


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell