Societat

Riudellots posa una escultura pel dol perinatal

S’ha instal·lat al Racó dels Estels, al cementiri, un espai de repòs i record que es va inaugurar l’any passat

Blanes, que també celebra el dia mundial, té previst fer un espai amb aquest objectiu

L’Ajuntament de Riudellots de la Selva ha inaugurat avui una escultura coincidint amb el Dia Internacional de Conscienciació de la Mort Gestacional, Perinatal i Neonatal. L’escultura, obra de l’artista Pere Romagós (Isaac d’Aiguaviva), s’ha ubicat al cementiri municipal, al Racó dels Estels. Aquest espai, que es va inaugurar l’any passa, està pensat per a totes aquelles pèrdues de bebès que tenen lloc durant l’embaràs, el part o al cap de pocs dies després del naixement. En aquest espai, totes aquelles persones que pateixin dol perinatal i que han perdut el fill o la filla que esperaven o que no han pogut continuar vivint al poc de néixer, podran disposar d’un indret on recordar-los.

El pintor Pere Romagós, conegut artísticament com a Isaac d’Aiguaviva, és deixeble de Domènec Fita i va ser professor al seu estudi de Girona. Actualment, és professor d’Art a l’escola Bell-lloc de Girona i de l’Estudi d’Art Riu d’Art de Riudellots de la Selva. Entre les seves obres, hi ha el monument a Lluís Companys de Vidreres, els vitralls de la Mare de Déu dels Àngels, els monuments a Sant Dalmau i als templers d’Aiguaviva i, més recentment, la reproducció de l’Àngel de la Catedral de Girona a l’escalinata i els peus del nou altar al monestir de Cervià de Ter.

Proper espai a Blanes

L’Ajuntament de Blanes va aprovar el setembre passat una moció presentada per ERC on es declarava la voluntat del consistori de posar-se al costat de les famílies que han patit la pèrdua d’un ésser estimat en mort perinatal, gestacional o neonatal. Un altre dels aspectes que es recull a la proposta d’acord és dotar la població d’un espai de suport i confort per a aquelles persones que han patit una pèrdua perinatal, gestacional, o neonatal. Aquest any, i per segona vegada consecutiva, Blanes també s’ha adherit a aquesta commemoració il·luminant de color lila, que identifica aquest moviment, la façana principal de l’Ajuntament de Blanes durant aquest cap de setmana. Aquesta acció s’ha dut a terme a petició de l’Associació A contracor, que va demanar-ho al consistori blanenc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell