Societat

economia

Raquel Sánchez defensa que el govern central inverteix a Catalunya ’com no s’havien fet mai’

La ministra assegura que l’any passat es van invertir més de 859 milions d’euros a Catalunya, la majoria destinats al servei de Rodalies

La ministra en funcions de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha assegurat aquest matí, tot just abans d’inaugurar el Saló Nàutic Internacional de Barcelona, que l’executiu central està fent a Catalunya “inversions com no s’havien fet mai”. “Vam arribar nosaltres i vam començar a invertir”, ha dit, l’endemà que el govern català acusés el central de no executar els pressupostats aprovats a Catalunya.

“Veníem d’una dècada, abans del 2018, que no es feien inversions a Catalunya, i el nostre govern va començar a redactar projectes i licitar obres. Gràcies a aquest esforç, ara estem executant un volum d’obres que mai no s’havia vist en aquest país”, ha assegurat la ministra, que ha detallat que l’any passat es van invertir més de 859 milions d’euros a Catalunya, la majoria destinats al servei de Rodalies. La ministra ha intentat minimitzar les incidències a Rodalies tot dient que s’exageren “pel moment polític” amb “piulades i titular” . En tot cas ha assenyalat que el govern central han accelerat les obres per revertir aquesta situació històrica. “Hauríem de posar en valor les inversions. Hi ha incidències, és clar que n’hi ha, per la falta d’inversions i perquè les obres tensionen les vies, però en dos o tres anys gràcies a aquesta aposta històrica millorarem els serveis i les infraestructures”, ha dit . En aquest sentit Raquel Sánchez ha dit que s’han invertimés de 1.000 milions d’euros per a un centenar de trens nous. No ha volgut dir res sobre el possible traspàs a la Generalitat de la gestió total de Rodalies,

El Govern va presentar aquest dimarts un informe del Departament d’Economia i Hisenda, elaborat a partir de dades de la Intervenció General de l’Administració de l’Estat, que xifra en 3.639 milions d’euros els fons que, malgrat que estan pressupostats, Adif i Renfe no han executat a Catalunya entre el 2010 i el 2021.

La ministra Transports en funcions també ha anunciat aquest dimecres que el túnel del coll de Lilla, que uneix Valls i Montblanc per l’A-27, entrarà en servei el pròxim 23 d’octubre i que les obres de l’R3 que comencen demà, són “el fruit” de l’entesa entre administracions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona