Societat

S’aprova el pla de xoc per “netejar” la Bisbal

El ple municipal del passat 25 de setembre l’Ajuntament va aprovar mesures per a diverses inversions a la ciutat, entre elles el Pla de Xoc de neteja i manteniment de carrers i espais públics

El Ple municipal del passat 25 de setembre l’Ajuntament de la Bisbal va aprovar diverses mesures econòmiques per tal de poder dur a terme inversions necessàries i urgents per a la ciutat. Un exemple d’aquesta modificació de crèdit municipal és els més de 416.000 euros per tal de dur a terme el Pla de Xoc de neteja i manteniment de carrers i espais públics de la Bisbal d’Empordà que ja és en marxa, ja que es va avançar l’agost passat.

A la mateixa sessió plenària també es va aprovar finançar amb més de 320.000 euros provinents de romanent de tresoreria partides per a l’adequació d’edificis municipals per a habitatges socials (69.000 euros), per a millores en els equipaments culturals (17.000 euros) i per a l’adequació de l’aigua calenta sanitària (135.000 euros), així com millores de les instal·lacions de la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu (40.000 euros).

D’altra banda també cal fer esment a part de dos crèdits ja concertats en anys anteriors per a la millora de l’enllumenat del Camp de Futbol Pere Plaja amb un total de 61.000 euros (una modificació de crèdit de 53.000 euros de préstec de 2023 i 7.500 de subvenció de la Diputació de Girona). Si bé recentment s’ha fet un manteniment de la il·luminació actual a fi de sortir del pas, el nou projecte permetrà canviar l’enllumenat de les instal·lacions a LED.

L’alcalde Òscar Aparicio ha explicat que les modificacions de crèdit són una “important injecció de diners que permet fer inversions a la Bisbal gràcies a les mesures de contenció de la despesa fetes aquests primers mesos de legislatura”. “Això ha permès poder complementar les partides de despeses que havien estat infradotades i, així, poder fer inversions molt necessàries per la ciutat sense comprometre la hisenda municipal”, ha afegit.

Es recuperarà el parc infantil de Nadal

En aquesta línia, l’equip de govern municipal també recuperarà enguany el Parc Infantil de Nadal i la Cursa de Sant Silvestre. Després que l’any passat es decidís suspendre i no es dotés de la partida pressupostària corresponent, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha posat fil a l’agulla per tal que el Nadal vinent es puguin celebrar ambdós esdeveniments, entenent que són propostes d’allò més esperades per la ciutadania. Si bé el consistori està treballant per tal els dos actes puguin disposar del pressupost que requereixen per tal de poder-se dur a terme com correspon, més endavant s’anunciaran els detalls de totes dues activitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA