Societat

Zoo, Ginestà o La Fúmiga tocaran a Fires de Girona

Són només algunes de la vintena de propostes que actuaran a l’escenari de la Copa

Vuit dies de programació musical amb un cartell format per una vintena de grups. Així es presenten les barraques de les Fires de Sant Narcís de Girona 2023, que tindran lloc de 27 d’octubre al 5 de novembre. Zoo, Ginestà, La Fúmiga, Auxili, Mariona Escoda, Los Chikos del Maíz, Crim, Queralt Lahoz i Triquell són alguns dels artistes que es podran veure a l’esplanada de la Copa, que també tindrà lloc per artistes internacionals com Mad Caddies o Not Scientiest.

“Molt contents de poder anunciar els primers detalls de la programació musical de les Fires, que és un dels moments més especials de l’any a la nostra ciutat. Enguany mantenim l’aposta per una programació musical de qualitat, per a tots els públics i descentralitzada. En els propers dies anirem anunciant totes les novetats d’aquest any”, ha afirmat el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats i Bartrina.

En la diada de Tots Sants es repetirà el concert en horari de tarda que es va celebrar per primera vegada a l’edició anterior. Enguany, els encarregats seran l’Orquestra Maribel, que celebren en aquesta gira els seus 10 anys d’existència.

Caps de cartell

L’última nit de barraques, el dissabte 4 de novembre, actuaran els valencians Zoo, els quals encapçalen el cartell de les Fires d’enguany. El grup farà parada a la ciutat de Girona en el tancament de la seva gira “Panya Tour” i aquest serà un dels dos únics concerts que farà enguany d’accés gratuït. Els acompanyaran els ontinyentins Auxili, amb la seva proposta reggae i de ritmes jamaicans i els pegolins Smoking Souls, tres dels grups referents del panorama musical valencià actual.

Dos “eufòrics”

El diumenge 29 d’octubre actuarà a les festes gironines la cantant, compositora i intèrpret Mariona Escoda, qui es va donar a conèixer en el programa televisiu Eufòria. També actuarà Ginestà, una de les formacions joves del pop català més singulars i inspirades que aquesta tardor tancarà una gira llarguíssima per enllestir el que serà l’esperat quart disc. Per altra banda, un altre concursant d’Eufòria, Triquell, pujarà el divendres 3 de novembre a l’escenari de la Copa. Acompanyarà el grup valencià La Fúmiga, que arrasa amb la seva proposta festiva i engrescadora on interpel·la les persones joves amb ritmes i lletres que s’acaben convertint en himnes. Aquest mateix dia, obrirà la nit Lal’ba, un grup provinent d’Olesa de Montserrat que barreja la música urbana amb el pop i l’electrònica, i que es caracteritza per unes lletres plenes de referents catalans, originalitat i humor.

Els primers

El primer dia, el divendres 27 d’octubre, actuaran els tarragonins Crim, el grup capdavanter de l’escena rockera del país. L’acompanyaran els nord-americans Mad Caddies, grup internacional que ha girat pels cinc continents i que tocarà per primera vegada a la ciutat. La primera formació en actuar serà Biznaga, el grup madrileny que està triomfant arreu de l’Estat amb la seva original proposta que beu de les fonts del punk, però que s’han erigit com un dels més ferms candidats a traspassar les fronteres sempre difícils entre aquest gènere i el gran públic



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Primer atac d’os aquesta primavera a un ramat d’ovelles i cabres a la Val d’Aran

Naut Aran
societat

L’acampada de la UB en suport a Palestina posarà fi a la protesta demà

Barcelona
tribunals

La noia que va perdre un ull per un projectil de foam recorre l’arxiu

barcelona

L’hospital implementa la micropigmentació de l’arèola i del mugró

palamós
societat

Mollet incorpora nova senyalització als passos de vianants per a infants amb TEA

Mollet del Vallès
societat

Nova aturada no programada de la central nuclear d’Ascó I

Ascó

Pepita Perich tanca una etapa liderant la Fundació Ramon Noguera

girona
Societat

L’aparició de restes romanes obliga a replantejar la construcció de 300 habitatges a Tarragona

Tarragona

El Banc dels Aliments atén un 3,3% menys de persones vulnerables

GIRONA