Societat

gastronomia

Obre la fira del cafè a la Farga de l’Hospitalet

Aquest matí ha començat a La Farga de l’Hospitalet el primer Fòrum Coffe Festival, organitzat pel Fòrum Cultural del Cafè amb la idea de posar en valor el producte i de “fomentar el contacte real entre totes les baules de la cadena del cafè” a casa nostra, des dels productors a la indústria fins arribar al consumidor final.

El món del cafè espera que aquest cap de setmana més de 10.000 persones vagin a la fira, on es poden degustar tots els millors cafès que es poden trobar a casa nostra i comprar-ne. També hi ha algun expositor de te i de xocolata.

Un dels estands més visitats aquest matí és el de cafès Dromedario on la Karen Quiroga (a la foto) feia demostracions dels dibuixos que es poden arribar a fer en una tassa de cafè amb llet. Ella és la campiona de l’Estat de Latte Arts, els qui fan dibuixos amb la llet damunt un cafè, una idea que cada vegada té més èxit a les cafeteries. Aquest matí, Quiroga ha estat un dels focus d’atenció més gran: tothom li demanava dibuixos. “No hi ha cap plantilla”, diu la Karen, que explica que és un art saber en quin punt ha d’estar el cafè amb llet, a quina temperatura s’ha d’abocar amb una gerra la llet per fer el dibuix. Artísta efímera és el que és ella.

També aquest matí ha començat el concurs de Baristes Pro, per triar el millor cambrer de cafès de l’Estat. El títol se’l disputen setze joves, que faran la final diumenge. Com en el cas dels sommeliers, el millor cambrer haurà de demostrar la seva saviesa en les disciplines de tast, comanda, cafè filtre, beguda d’autor, oriigen, latte art i espresso blend. L’únic català que ha estat finalista del concurs és Rubén Pérez, de Navata, a l’Alt Empordà.

En aquesta fira, que dura tot el cap de setmana, també hi haurà demostracions de cuina, perquè ja ha xefs que fan servir el cafè en els seus plats (i no només els dolços).

El cafè és una de les begudes més consumides al nostre país tot i que, segons el sector, no té el reconeixement que hauria de tenir en, per exemple, el món de la gastronomia. El 83% dels ciutadans de l’Estat espanyol consumeixen almenys una tassa de cafè al dia, diu David Tomàs, president del Fòrum Cultural del Cafè, que tmbé explica que “a Espanya es consumeixen 65,5 milions de tasses de cafè al dia” .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc

oceanografia

Surfistes, bussos i banyistes al rescat del mar

Frederic Bartumeus
Biòleg impulsor del projecte Mosquito Alert

“La ciutadania pot ser a tot arreu”

Blanes