Societat

Mataró

Un espectacle amb drons per homenatjar els 175 anys del primer ferrocarril

La capital del Maresme ha començat el compte enrere per celebrar, el proper 28 d’octubre, els 175 anys del primer ferrocarril que va circular entre Barcelona i Mataró. Per recordar aquesta fita històrica, impulsada pel mataroní Miquel Biada, es podrà veure per primer cop a la ciutat un espectacle nocturn amb drons que, a 100 metres d’altura, crearan figures amb una banda sonora especial en què no faltaran sons de tren, sons cubans i imatges com l’estació de tren, la figura de Miquel Biada i la locomotora Mataró, que va fer el primer trajecte el 1848. Un dels atractius del programa és precisament poder veure a l’estació aquesta rèplica de la màquina original, que actualment està exposada al Museu del Ferrocarril, a Vilanova i la Geltrú. El trajecte de la locomotora es farà per carretera i tothom qui vulgui la podrà visitar el 27 i 28 d’octubre a la via 4 de l’estació, que just davant té l’escultura a Miquel Biada.

En la commemoració dels 175 anys es faran activitats de tarda amb recreacions del passat ferroviari que es podran visitar a la planta baixa de l’ajuntament, on s’identificaran des dels fanals que hi havia a les estacions fins a la maqueta de la locomotora Mataró, un tram d’una via de tren i fotografies històriques. A les diferents seus del Museu de Mataró hi haurà exposicions relacionades amb el tren: Barcelona-Mataró, 1848. El tren del Maresme, que s’inaugurarà el 20 d’octubre a Can Serra i també a Can Palauet, gràcies a la col·laboració de l’Arxiu Comarcal del Maresme, i l’exposició de maquetes ferroviàries a Can Marfà, a partir del 28 d’octubre. L’Ajuntament de Mataró i el Cercle Històric Miquel Biada han organitzat sis exposicions que aniran itinerant per diferents espais de Mataró per recordar la història del ferrocarril a la ciutat des de diferents vessants.

Per cloure la jornada, a les vuit del vespre, l’humorista Peyu convidarà a tothom a baixar fins al passeig Marítim i el port, des d’on es podrà veure l’espectacle de drons que començarà amb la música sonant a l’escenari principal, amb un recital a càrrec de l’Agrupació Musical del Maresme, que donarà pas al muntatge El somni d’un mataroní.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell