Societat

societat

La Mercè ja mou multituds

65.000 persones assisteixen als primers concerts de la festa major de Barcelona

La ciutat viy aquest matí castells i foc a la tarda

Les festes de la Mercè ja compten els seus seguidors per milers. Fins a 65.000 persones van sortir ahir a la nit a Barcelona per concentrar-se als escenaris de la platja del Bogatell i del carrer Menéndez Pelayo, per assistir als primers concerts.

Es tracta d’emplaçaments nous, deixant en desús la gran avinguda de Maria Cristina on, en els últims anys, s’hi havien produït incidents a la fi dels concerts amb pillatges als comerços veïns. L’escenari de Menéndez Pelayo, per exemple, es troba en un carrer urbanitzat fa poc, entre el cementiri i el tanatori de Les Corts i el campus universitari de la Diagonal.

Tot i la voluntat d’allunyar la festa de punts que poden ser més conflictius, ahir hi va haver algun incident i la nit es va saldar amb setze persones detingudes.

Divendres al vespre la plaça de Sant Jaume també es va omplir amb milers de persones per assistir als primers actes de cultura popular i aquest matí també s’ha omplert per contemplar l’actuació castellera. Aquest dissabte, la festa té dos plats principals, amb la jornada castellera del matí a la plaça de Sant Jaume, amb les colles Joves de Valls, castellers de Terrassa i de Barcelona aixecant-hi construccions humanes, i a la tarda amb els correfocs que es fan al passeig de Gràcia, el primer infantil i a partir de les vuit la gran encesa de la porta de l’infern.

Des d’aquest matí, els espais del parc de l’Estació del Nord, el castell de Montjuïc, parc de la Ciutadella o el Grec comencen a oferir els espectacles de circ, dansa o música protagonitzats per artistes d’Ucraïna que participen en la Mercè pel fet que la seva capital, Kiiv, és la ciutat convidada enguany.

No serà fins demà que es posarà en funcionament un nou escenari de la festa, al tram de la superilla de Consell de Cent, entre Urgell i Entença. També demà hi haurà un dels moments esperats de la festa, per la novetat que suposa, i serà l’espectacle amb dos-cents drons que es podrà veure a les deu de la nit a la platja de la Barceloneta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona