Societat

Un vaixell s'enfonsa a la costa d'Eivissa

Un avió gallec amb material i personal especialitzat en la localització de taques també participarà en les tasques de contenció

El responsable de Salvament Marítim a les Baleares, Miguel Félix Chicón, ha assegurat que el vessament d'hidrocarburs del vaixell enfonsat a Eivissa està controlat.
L'enfonsament del vaixell mercant de la naviliera Iscomar a una milla del port d'Eivissa aquesta matinada ha provocat una taca de fuel de 8.000 metres quadrats.

Diverses embarcacions del Servei de Qualitat d'Aigües de la Conselleria de Medi Ambient treballen en les tasques de contenció per evitar que l'abocament es propagui. Així mateix, el vaixell de Salvament Marítim Clara Campoamor i l'embarcació Salvamar Markab estan també a la zona amb la finalitat de minimitzar l'impacte de l'hidrocarbur.

Paral·lelament, un avió procedent de Galícia amb material i personal especialitzat en la localització de taques està volant cap a Eivissa per participar en les tasques.

També està previst que aquesta tarda-nit arribi a l'illa un vaixell amb camions carregats amb material de contenció i neteja, procedents de la base logística de Salvament Marítim de Castelló.

El mercant espanyol, anomenat Don Pedro, de la companyia naviliera Iscomar i que transportava automòbils, ha col·lisionat amb uns illots cap a les 5 h de la matinada quan es dirigia cap a València. Les primeres investigacions diuen que l'accident s'ha produït per una errada humana. Ha estat la mateixa tripulació la que ha efectuat totes les tasques d'avís als organismes competents.

La tripulació
Fonts de Salvament Marítim i de la Capitania Balear han confirmat que s'ha rescatat les 20 persones que formen la tripulació, que es troben bé i que no hi ha cap ferit greu. No obstant, set dels tripulants han hagut de ser atesos perquè presentaven quadres d'ansietat, traumatismes lleus i hipotèrmies. Quatre d'ells han estat traslladats a l'hospital de Can Misses.

L'embarcació Don Pedro s'encarregava del trasllat de càrrega, camions i vehicles entre València i Eivissa després de detectar-se deficiències greus en el vaixell Carmen del Mar, que fins ara cobria aquest trajecte, i que el ministeri de Foment va paralitzar fa una setmana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.