Societat

Els municipis gironins petits rebran 1,9 milions d’euros per a projectes de transició energètica

El paquet principal és per a instal·lacions solars fotovoltaiques per a autoconsum, principalment col·lectiu, en edificis i equipaments municipals

La Diputació de Girona ha rebut 1,9 milions d’euros de fons Next Generation per finançar projectes de transició energètica en municipis petits. Es tracta d’uns ajuts europeus inclosos en el programa DUS 5000, adreçats a municipis de menys de 5.000 habitants que plantegin projectes d’estalvi energètic en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern de l’Estat. El seu propòsit és promoure aquesta transició energètica com una eina per crear activitat i ocupació, millorar el benestar i combatre el repte demogràfic.

Així, quinze municipis de les comarques de l’Alt Empordà, el Baix Empordà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Pla de l’Estany i la Selva es beneficiaran d’aquestes subvencions (alguns en més d’una actuació), que suposaran inversions per millorar l’eficiència energètica, el desplegament de generació d’energia renovable i la mobilitat, i per reduir les emissions de CO2.

“Una vegada més, davant de les dificultats que representa per als municipis més petits afrontar certs procediments administratius, la Diputació de Girona n’ha liderat la tramitació amb uns resultats excel·lents per als quinze municipis de la demarcació que ho varen sol·licitar. Amb aquests projectes, es farà un important pas endavant en la transició energètica amb la participació de la ciutadania en aquests municipis”, ha destacat el diputat de Medi Ambient, Josep Maria Bagot.

El paquet principal és per a instal·lacions solars fotovoltaiques per a autoconsum, principalment col·lectiu, en edificis i equipaments municipals. S’han concedit 1.190.695 euros per a vint-i-tres projectes de quinze municipis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins