Societat

L’Estartit impulsa un projecte per “apropar el mar” a la Costa Brava

Es tracta de píndoles informatives que difondran les escoles nàutiques

L’escola del Club Nàutic de l’Estartit a Torroella de Montgrí ECONàutic ha presentat avui un pla pilot que vol “apropar el mar” a la ciutadania, però de manera sostenible i respectuosa amb el medi ambient, segons informa l’ACN. Es tracta de píndoles informatives que difondran les escoles nàutiques de l’Estartit i Palamós al Baix Empordà, Sant Pere Pescador i l’Escala a l’Alt Empordà i Blanes a la Selva. Així mateix, la idea és que els monitors dels centres expliquin qüestions relacionades amb la protecció de la fauna i la flora del litoral de la Costa Brava, per tal que ho tinguin en compte quan surtin a fer una activitat al mar. Amb tot plegat, l’objectiu final és que arribi primer a totes les escoles del litoral català i, després, a la ciutadania en general.

D’aquesta manera, la voluntat d’ECONàutic és gaudir del mar amb respecte pel medi ambient. El codirector de la iniciativa, Boris Wietzmann, explica que les escoles actuen com a “elements multiplicadors” per tal que el missatge que es vol enviar arribi a la resta de la ciutadania. En aquest sentit, Wietzmann ha declarat que la intenció és formar els professionals que hi treballen per tal de transmetre els coneixements a aquelles persones que per primera vegada s’apropen al mar. “La gent del pàdel surf en sap molt d’això, o els del surf en saben molt del seu, però no en saben de pesca o de fauna i flora”, assenyala.

Per això, es pretén que tot aquell que vagi a fer una activitat relacionada amb el mar, tingui nocions bàsiques de qüestions mediambientals i l’afectació de la contaminació, per exemple. “Està bé que la gent sàpiga l’impacte que pot tenir una bossa de plàstic a l’entorn marí o si un ocell que habita en un espai de la costa està en perill d’extinció”, explica el biòleg Xavier Munill.

En paral·lel, mostrar la fauna i la flora i els efectes de la contaminació és una de les claus del projecte ECONàutic. La voluntat és “divulgar perquè la ciutadania sigui conscient” del que passa al mar si s’actua d’una manera o altra. Munell explica que han creat continguts de flora i fauna, d’usos tradicionals -pescadors o fars-, de perills d’amenaces i de paisatge i geologia. El biòleg apunta que la iniciativa surt de les mateixes escoles i el sector de les activitats.

L’administració s’hi suma

A la presentació hi han estat presents la delegada d’Acció Climàtica a les comarques de Girona. Elisabet Sánchez i el president de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de l’Estartit, Genís Dalmau, que ha celebrat la iniciativa. “N’estem molt contents i és molt interessant que es generi activitat econòmica en un espai limitat i protegit i que crea turisme que vol venir a casa nostra”, ha assenyalat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

Portu regala la Champions al Girona

Girona