Societat

Sant Fèlix majestuós

Veu 10 gamma extra i estrenes com ara el primer 3d10fm i 7d9f dels Castellers de Vilafranca; el 4d9sf de la Joves de Valls i el 2d8sf carregat de la Colla Vella, a banda d’un nou 2d9fm dels Minyons

Vilafranca del Penedès va viure ahir una grandiosa diada de Sant Fèlix

amb Castellers de Vilafranca, la Colla Joves Xiquets de Valls, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa.

Els Verds van ser els encarregats d’obrir plaça i van decidir fer-ho amb el 3d10fm, una aposta arriscada, ja que enguany encara no l’havien provat i no l’aconseguien descarregar des de Sant Fèlix del 2018. Però amb confiança, i a la primera, van aconseguir completar el gran colós, que van celebrar amb eufòria.

Seguidament era el torn de la Colla Joves , que va començar amb prudència amb un excel·lent tres de nou amb folre.

En tercer lloc la Colla Vella va completar de nou el gamma extra que ja havia descarregat en tres ocasions enguany: el quatre de nou amb folre i el pilar que sembla que ja porta ADN Colla Vella.

La primera ronda la van tancar els Minyons, que tenien com a objectiu principal completar el seu segon dos de nou amb folre i manilles, que van descarregar de manera tranquil·líssima. Primera ronda, doncs, àgil i sense caigudes.

En segona ronda les coes van canviar. Els Castellers de Vilafranca tenien clar que volien treure’s l’espineta clavada del quatre de nou amb folre i l’agulla, que van carregar el cap de setmana a l’Arboç i que no feien des del 2017. El castell va pujar tranquil i semblava que aquesta ocasió seria la bona, però va caure quan tot just sortien els terços, i per tant, tot just el donaven en carregat.

Seguidament la plaça de la Vila va viure un moment també espectacular amb la Joves de Valls, que provaven el seu primer 4d9sf de l’any i que van descarregar fent vibrar a tothom.

Després la Colla Vella va apostar també per un castell sense folre, en aquest cas el dos de vuit, que ja havien completat en els assaigs, i que va pujar amb calma però que va començar a perdre les mides pels pisos superiors i va aconseguir carregar-lo in extremis. Mala caiguda que els va fer modificar el programa previst.

Per tancar la segona ronda els Minyons de Terrassa tenien ganes del 5d9f, però, després d’un peu desmuntat i d’un intent desmuntat, van decidir tirar-lo amunt però no va anar massa enllà i va quedar en intent. Els de Terrassa van completar en rondes successives el 3 i 4d9f.

Els Castellers de Vilafranca van decidir provar el set de nou amb folre, anotat per últim cop per la diada de Tots Sants del 2012. En van fer un intent desmuntat però després hi van tornar i, fent gala de la seva ambició, el van tirar amunt i, tot i que anava perdent les mides a mesura que avançava, el van descarregar amb crits de “Vilafranca, Vilafranca”.

La Colla Joves va apostar pel 5d9f que va pujar amb bones mides però es va complicar en excés tot just fer l’aleta i va acabar caient just carregar-se.

Com a tercer castell, i amb la caiguda del 2d8sf encara a l’esquena, els rosats de la Colla Vella van completar un tranquil 4d9f.

En ronda de pilars la diada va viure també dos grans moments. En un primer lloc, el pilar de 8 amb folre i manilles de la Colla Joves, que era el primer d’any i que els feia signar, així, la millor actuació de la seva història.

També van completar el pilar de 8 amb folre i manilles, amb canvi inclòs, els Verds.

La Colla Vella va acabar la seva diada amb el pd7f i els Minyons van decidir no fer pilar de mèrit.

Diada, doncs, amb deures per fer però que va mostrar un bon múscul que mostra que encara queden moltíssims grans castells per veure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona