Societat

Desallotgen a Arbúcies un edifici en el qual malvivien 23 persones

L’Ajuntament d’Arbúcies va desallotjar ahir un habitatge amb sobreocupació i va aturar les obres il·legals que s’hi estaven realitzant.

Es tracta de Can Samora, una casa que estava ocupada per a 23 persones de forma irregular. L’actuació coordinada entre la policia local, la regidoria d’habitatge, urbanisme i ciutadania ha permès regularitzar la situació de l’edifici situat al barri del Castell. Després de detectar unes obres il·legals dins l’habitatge, tècnics municipals, regidors i policia local es van personar en el lloc dels fets. La inspecció urbanística va permetre, a banda de constatar la realització de reformes sense la llicència d’obres corresponent, que s’estava produint una situació de sobreocupació i que estava causant molèsties als veïns de la zona. Pel que fa a la sobreocupació, a la casa hi vivien 23 persones, mentre que a la cèdula d’habitabilitat permet que n’hi resideixin 5.

Des del consistori expliquen que, de manera àgil i coordinada, es van incoar dos expedients: un de sancionador, per les obres sense llicència municipal, que pot suposar una multa coercitiva per la propietat d’entre 3.000 a 6.000 euros i un altre d’informatiu, a l’atenció del ministeri fiscal per presumptes irregularitats administratives relacionades amb un cas de presumpte tràfic de persones. Segons fonts municipals, els controls s’aniran intensificant en diferents indrets per tal d’exigir a propietaris i llogaters que compleixin la llei. Conclouen esmentant que “en aquesta finca, la situació queda absolutament regularitzada i les molèsties als veïns, que provocaven problemes de convivència, han desaparegut”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins