Societat

SOCIETAT

Obren làpides al cementiri d’Arbúcies i tiren les cendres de tres urnes a terra

Uns desconeguts van obrir la nit de dimecres a dijous 10 làpides de cineraris del cementiri d’Arbúcies i van escampar per terra les cendres de tres urnes i les flors deixades pels familiars. La bretolada la van comunicar dijous al matí uns veïns del municipi que havien anat a visitar el cementiri. Tant la policia local com responsables de l’Ajuntament i treballadors de la brigada es van personar al lloc del fets, on van veure les làpides i les tres urnes amb restes de cendra a terra. En qüestió de 20 minuts van poder restituir la destrossa i netejar l’indret. Un cinerari contenia una urna amb cendres i un altre en contenia dues. La resta de cineraris són propietat del consistori i estaven buits.

Pere Garriga, alcalde d’Arbúcies, va explicar ahir que es van notificar aquests fets a les famílies que tenien les urnes en aquests cineraris, a qui els va demanar perdó per aquesta bretolada. El consistori també es va posar en contacte amb altres famílies d’Arbúcies perquè anessin a comprovar si als seus cineraris s’hi havia produït alguna destrossa.

La policia local sospita de dos joves del municipi a qui la nit anterior s’havia vist deambulant pels voltants del cementiri en estat d’embriaguesa. “Si es confirma que els autors van ser ells, que aquests joves anessin beguts per mi no seria un atenuant, sinó un agreujant”, va assegurar ahir Garriga. La policia local es va personar a casa d’un dels joves per preguntar sobre aquest incident. Els agents van comprovar que tenia un tall al dit i van sospitar que unes gotes de sang que van veure al lloc dels fets podrien ser d’ell. “Espero que als culpables se’ls apliqui la sanció màxima possible”, va demanar ahir l’alcalde. Garriga també va dir que espera que tinguin “la valentia” de “demanar perdó” als familiars per haver profanat els cineraris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona