Societat

Detenen cinc operaris pel robatori de 325.000 euros de material a la fàbrica de Seat a Martorell

Treballaven o havien treballat en una empresa subcontractada per Seat i que té els operaris en un dels tallers de la mateixa fàbrica de la firma a Martorell. Indirectament eren, per tant, operaris de la companyia. I van aprofitar la informació de què disposaven per muntar un negoci paral·lel: furtaven material i el revenien, segons les investigacions dels Mossos d'Esquadra. La policia té dades que demostren, de moment, que haurien robat gènere per valor de 325.000 euros. Les peces escollides eren compressors, aparells GPS i altres components d'automoció.

El cas es va destapar el 7 de juliol, quan els guardes de seguretat que vigilen la planta de Martorell, alertats que feia setmanes que es trobava a faltar material, van aturar un camió que sortia de la fàbrica i van trobar-hi 192 compressors d'aire condicionat la destinació dels quals el conductor no va saber justificar. Els vigilants van cridar els Mossos i els agents van comprovar que els albarans de la fàbrica no reflectien aquell moviment de material, de manera que van detenir el conductor, Manuel M.A, de 47 anys, veí de Sant Vicenç dels Horts. L'arrestat duia a sobre 2.950 euros que, segons la policia, eren resultat de la venda de material sostret anteriorment.

La investigació posterior va portar fins als altres quatre implicats, tres dels quals van ser detinguts l'endemà a la mateixa fàbrica. El 9 de juliol va ser arrestat un extreballador que també havia sigut operari al recinte i que actualment s'encarregava de guardar el material robat al seu garatge fins que el venien al mercat negre. Els cinc detinguts han quedat en llibertat provisional, amb càrrecs, després de declarar davant del jutge de guàrdia. Els Mossos no descarten que hi hagi més detencions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.