Societat

llagostera

Tallaran la C-35 pels problemes d’aigua en dues urbanitzacions

Els veïns de les urbanitzacions Selva Brava i Font Bona, a Llagostera, estan tips dels constants talls d’aigua que pateixen. Es queixen que Rec Madral, l’empresa subministradora, no destina prou recursos per resoldre les avaries i fuites d’aigua a la xarxa. Per aquest motiu, han anunciat que diumenge que ve tallaran un dels carrils de l’autovia C-35 entre les set i les nou del vespre, en plena operació tornada de cap de setmana. El tall, tindrà lloc en sentit Barcelona, a l’altura de la benzinera Repsol, i ha rebut l’autorització dels Mossos d’Esquadra.

L’Ajuntament de Llagostera va anunciar ahir que participarà en la protesta. En un comunicat, el consistori va informar que ha requerit a Rec Madral que adopti amb la “màxima urgència” les mesures necessàries per “restablir la prestació del servei de subministrament domiciliari d’aigua” a les dues urbanitzacions.

Les últimes setmanes, el consistori ha activat diverses mesures per pal·liar els talls de subministrament d’aigua. Entre d’altres, ha posat camions cisterna a disposició dels veïns, a qui també ha permès l’accés gratuït a la piscina de la Canyera i a les dutxes del pavelló.

Moltes llars de les dues urbanitzacions continuaven ahir sense aigua. Són aquelles que estan connectades als dipòsits on encara no ha arribat l’aigua. La situació s’ha tornat insuportable en alguns punts. Als carrers Cornisa i la Cova, al capdamunt de Font Bona, els usuaris sumen 17 dies sense aigua. “Ens han operat a tots dos aquest mes i hem hagut d’anar a casa d’una familiar perquè ja no podíem més. Tenim una veïna que està en tractament de càncer i l’hem d’ajudar a pujar les garrafes d’aigua perquè ella no pot”, explica un matrimoni del carrer Cornisa. “L’any passat vam estar 58 dies sense aigua, però la factura ens arriba sempre. Quan truquem a Rec Madral per queixar-nos ens diuen que no hi poden fer res”, hi afegeix aquesta parella. El problemes de subministrament, a més, s’agreugen durant les vacances i els caps de setmana llargs, quan s’omplen les segones residències de les dues urbanitzacions. Una altra veïna, a més, avisa que si continuen els talls i es produeix un incendi, els bombers no es podran connectar a les boques d’incendi habilitades a la urbanització. La mateixa veïna assegura que les fuites han permès que s’ompli el petit estany que hi ha al costat de l’àrea de contenidors de Selva Brava: “Hem fet analitzar l’aigua i conté clor. Això vol dir que no és aigua de pluja.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona