Societat

PINEDA DE MAR

Els promotors d’Arts d’Estiu cancel·len el festival

La recent decisió del departament de Costes de la Generalitat de no autoritzar el festival Arts d’Estiu, previst a la platja de Pineda de Mar de l’1 al 20 d’agost amb un total de 17 actuacions, ha estat irrevocable i finalment el festival, que arribava a la dotzena edició, ha estat cancel·lat. L’empresa The Project, encarregada de la producció del festival –juntament amb el Centre Cultural i Recreatiu i la col·laboració de l’Ajuntament de Pineda–, va informar ahir en un comunicat que traslladava quatre dels concerts d’Arts d’Estiu al Festival de la Porta Ferrada, de Sant Feliu de Guíxols, que també és una producció seva. Finalment, es faran al Guíxols Arena els concerts de Carlos Rivera (2 d’agost), Rozalén (9 d’agost), Sopa de Cabra (26 d’agost) i Els Amics de les Arts i The Tyets (27 d’agost). L’import de les entrades de les actuacions cancel·lades es tornarà íntegrament al mateix sistema des del qual van ser adquirides durant els propers dies.

Interpretació rigorosa

En l’escrit, The Project considera que la decisió del departament respon a “una interpretació rigorosa de la normativa referent a l’impacte sonor a la població”, i recorda que el festival s’ha fet sense problemes a l’espai de la platja en els darrers anys. “Les denúncies d’un reduït grup veïnal del municipi presentades al Síndic de Greuges contra la gestió del soroll feta per l’Ajuntament de Pineda el 2022 han estat el detonant de l’actual situació”, continua el comunicat, i puntualitza: “S’ha redibuixat el festival amb una proposta de mínims per atendre totes les peticions i requeriments limitant el nombre de concerts, la sonometria i el tancament del recinte a les 12 de la nit, però tot i els esforços invertits aquestes últimes setmanes finalment no serà possible.” The Project defensa que el festival estava consolidat, amb 38.000 entrades venudes i 65.000 visitants l’any 2022 i excel·lents expectatives per a aquest any amb més del 70% de l’aforament complet fins dilluns.

Comunicat semblant

El govern pinedenc també va sortir al pas ahir de l’anunci de la suspensió a través d’un comunicat en els mateixos termes que el dels promotors en què “lamenta profundament” que s’hagi hagut de renunciar al festival. Tot i això, s’afirma que es continuarà treballant per a la celebració d’esdeveniments “que dinamitzen i posicionen el nostre municipi, molt positius per a la promoció econòmica local i cultural de Pineda”.

Per la seva banda, el departament de Territori confirma que la darrera documentació aportada, fora de termini, pels promotors d’Arts d’Estiu i tramitada per l’Ajuntament, “malgrat reconèixer l’important impacte acústic que generarà l’activitat, no acredita que s’utilitzin les millors tècniques disponibles existents per complir els objectius de qualitat acústica, no fa cap estudi d’alternatives i no preveu cap mesura correctora significativa”. De fet, des del departament s’explica que, malgrat l’informe desfavorable emès per Acció Climàtica, es van donar cinc dies més perquè es presentessin “les mesures correctores i/o al·legacions oportunes”. El termini expirava aquest divendres i, en el dia d’avui, a Territori no li consta cap comunicació oficial de la cancel·lació que sí que Arts d’Estiu ha fet saber a través de la seva web.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona