Societat

La Cambra de la Propietat Urbana de Girona presenta al·legacions a la declaració d’àrees amb mercat d’habitatge tens

La Cambra de la Propietat Urbana de Girona ha presentat al·legacions al procediment iniciat per la Generalitat de declarar zones de mercat d’habitatge tensionat a 16 municipis de la demarcació de Girona. Aquestes poblacions són Banyoles, La Bisbal d’Empordà, Blanes, Figueres, Girona, Lloret de Mar, Olot, Palafrugell, Palamós, Porqueres, Puigcerdà, Ripoll, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farners i Sarrià de Ter.

La Cambra ha exigit a la Generalitat que s’exclogui de la declaració de mercat d’habitatge tens els municipis gironins. Basant-se en un estudi de les dades -presentades per la Generalitat- de les poblacions gironines afectades per la regulació, han pogut veure que el preu del lloguer ha incrementat a la demarcació de Girona. A Olot ha pujat un 14,57%, a Girona un 22,61% i a Banyoles un 3,55%. Per això, la Cambra entén que no té sentit declarar els municipis gironins com a zones de mercat residencial tensionat.

D’altra banda, entre les al·legacions presentades, la Cambra critica que el Govern hagi utilitzat dades del 2020 per escollir els municipis que s’inclouen en la declaració de zones del mercat residencial tensionat. Expliquen que s’hauria d’emprar les dades més properes, les de l’any 2022. També, la Cambra destaca que l’any 2020 va ser especialment singular, marcat per la disminució de vendes dels comerços o la reducció d’ingressos dels autònoms, i entre altres conseqüències econòmiques de la pandèmia. Per això, creuen que s’han basat en dades distorsionades per determinar quins municipis són àrees de mercat d’habitatge tens.

A més, la Cambra manifesta que a la documentació presentada, no s’inclou cap pla específic proposant mesures per a la correcció d’aquells desequilibris del mercat d’habitatge que provoquen la declaració.

La Cambra conclou defensant que el problema de l’habitatge és causat per un problema d’oferta i demanda. Consideren que les administracions públiques no han treballat per evitar el tensionament del mercat i l’increment dels preus. Tampoc han creat habitatge social ni han incentivat que el sector privat fes habitatge de lloguer. Per això, des de la Cambra, es demana facilitar la promoció i construcció de nous habitatges, més seguretat jurídica per la regulació del lloguer i eficàcia dels procediments en cas d’impagament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona