Societat

Begur posa tres multes per omplir piscines i sancionarà un centenar de “reincidents”

El consistori fa una crida a la responsabilitat de la ciutadania per promoure l’estalvi d’aigua

L’Ajuntament de Begur ha interposat tres multes per omplir piscines al municipi i ha elaborat un llistat amb un centenar de reincidents per consums excessius, que preveu sancionar aviat.

L’Ajuntament ha redactat un Pla d’Emergència Municipal per regular els usos de l’aigua. Es tracta d’un document d’obligat compliment només per als municipis de més de 20.000 habitants, però que Begur ha elaborat de manera voluntària per fer front a la situació actual. En aquest pla es classifiquen les infraccions en tres nivells. Rentar el cotxe, l’ús excessiu d’aigua o omplir una piscina de 72m2 suposa una infracció lleu amb una multa de 750 euros. Les infraccions greus poden suposar sancions de 1.500 euros. Entre elles, hi ha regar jardins de superfícies entre els 1.000 i els 3.000 m2; omplir grans piscines de 72 a 300 m2 o ser reincident en multes lleus. Finalment, en cas d’una infracció molt greu, les sancions s’enfilen fins als 3.000 euros. Entre aquestes hi ha omplir piscines de més de 300m2; el consum excessiu d’aigua o la desatenció als requeriments que realitzi l’Ajuntament. De moment, ja s’han interposat tres multes per omplir piscines incomplint la normativa vigent i es preveu sancionar un centenar d’usuaris reincidents per consums excessius.

D’altra banda, s’ha enviat una carta a hotels indicant la reducció del 15% del consum d’aigua. Als habitatges d’ús turístics els consums s’han de limitar a sis habitants per pis. A més, s’han monitoritzat els consums de tots els habitatges de Begur per tal de poder controlar els usos de l’aigua per habitant i habitatge. També s’ha tallat el subministrament de les dutxes i rentapeus de les platges; s’ha suprimit el rec públic i la neteja viària es fa amb aigua regenerada de la depuradora de Pals. L’Ajuntament addicionalment ha adquirit dispositius de reducció de pressió, que instal·laran als usuaris sancionats, per tal de minimitzar el consum en aquests habitatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell