Societat

societat

La Garrotxa vol ampliar les línies de busos que connecten amb espais naturals

Es vol aprofitar alguns aparcaments en polígons industrials o en d’altres zones que ja estan habilitades per evitar la massificació en zones molt concorregudes com Sadernes

La Garrotxa vol aprofitar alguns aparcaments en polígons industrials o en d’altres zones que ja estan habilitades i connectar-les amb bus fins els espais naturals, segons informa l’ACN. L’objectiu és evitar grans concentracions de cotxes en zones com Sadernes on la carretera és molt estreta i hi ha un cert perill en cas d’emergència o la Fageda d’en Jordà que s’omple de visitants, especialment els caps de setmana. I és que La Garrotxa tornarà a ser una de les destinacions preferides d’interior aquest estiu. El sector hostaler, que va fregar el 100% d’ocupació per Sant Joan, dona per fet que aquest estiu serà també bo. I ja fa uns anys que zones com Sadernes o la Fageda d’en Jordà s’han consolidat com un atractiu turístic. L’inconvenient, però, és la quantitat de vehicles que s’hi desplacen, que en moltes ocasions provoca maldecaps tant als visitants com als veïns del territori.

En aquest sentit, preocupa especialment la zona de Sadernes, ja que arribar-hi cal recórrer una carretera estreta, que en moltes ocasions s’omplia a banda i banda, amb el risc que comporta. Per això, des de fa uns anys es va regular l’accés a aquest espai natural per evitar la massificació.

Ara, però, des de Turisme la Garrotxa es va una passa més enllà i vol fer extensiva la iniciativa que porta fent a la Fageda d’en Jordà des de fa uns mesos. La voluntat, a més, és que aquest autocar sigui de línia regular, per tant que doni servei als habitants de la Garrotxa. És el cas del Rumbus, que enllaça l’aparcament del polígon industrial de les Preses amb el centre d’Olot i connecta amb Santa Pau i arriba just a l’entrada de l’espai natural de la Fageda. A més, cal tenir en compte que l’aparcament de Can Serra, a tocar de la Fageda, està en obres i, per tant, no s’hi pot estacionar. “Amb això el que aconseguim és que, a banda de la gent que vol visitar el parc, els veïns dels pobles tinguin una línia regular que fins ara no tenien, per exemple, per venir a Olot a fer gestions”, assenyala Serra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA