Societat

SOCIETAT

Fan fora la gerent de l’empresa pública de l’aigua del Gironès

L’empresa municipal de l’aigua de la comarca del Gironès ha acomiadat la directora tècnica i gerent, Laura Mascort, segons va informar ahir al migdia l’Ajuntament de Girona en una nota de premsa. Els responsables de Cicle de l’Aigua del Ter SA (Catsa) –constituïda pels consistoris de Girona, Salt i Sarrià de Ter– consideren que ha actuat de mala fe i l’han acomiadat de la societat pública per faltes “molt greus”.

Fonts de l’equip de govern, de Guanyem, Junts i ERC, han detallat que a Mascort li van obrir un expedient el 14 de maig per una “queixa interna”. Amb el suport d’una empresa contractada, els responsables van fer una anàlisi dels fets i van concloure que hi ha hagut una “vulneració del dret a la intimitat” de l’autor de la queixa. Els fets estan vinculats a l’accés a les comunicacions electròniques.

El consistori tenia l’obligació legal de respondre a la queixa ahir mateix, data en què va revelar el desenllaç dels incidents. “Hi ha hagut una transgressió de la bona fe contractual i un abús de la confiança que l’empresa li tenia dipositada”, va informar l’Ajuntament.

Mascort era la directora tècnica i gerent de Catsa, però havia estat contractada sense cap procés selectiu a finals del 2017 per l’antiga societat mixta Aigües de Girona, Salt i Sarrià (Agissa), que va ser liquidada a finals del 2022. La gerent havia participat en la comissió administradora judicial que vetllava pel servei des que un jutjat n’havia apartat el soci privat, Girona SA, per suposades irregularitats. Tant Agissa com Catsa són al carrer Ciutadans.

Període de transició

Els fets han succeït en un període de transició, al final del mandat de l’anterior govern, encapçalat per Marta Madrenas (Junts), i abans que prenguin possessió els nous membres del consell d’administració de Catsa, que provindran del consistori entrant, que encapçala Lluc Salellas (Guanyem).

De moment, els tres ajuntaments del Gironès mantenen la confiança en el director financer, Àlex Aguilar, en el càrrec des del novembre del 2017 i que també havia fet el pas de la societat mixta Agissa a la pública Catsa. L’empresa supramunicipal del Gironès obrirà ara el procés selectiu per trobar una persona que substitueixi Mascort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre