Societat

Colònies inclusives a Vilopriu adreçades a adults i joves amb paràlisi cerebral

Amb l’objectiu de trencar tòpics, l’entitat IAS Ajuda ha organitzat una nova edició de les seves colònies inclusives, que es realitzaran fins el disset de juliol. Una iniciativa solidària que, després de tres anys, ja està arrelada a Vilopriu i l’Empordà. Estan adreçades a adults i joves amb paràlisi cerebral, on més de trenta persones amb alta discapacitat podran gaudir d’unes vacances d’oci inclusiu que els ajudin a sortir dels entorns mèdics on estan habituats. Les colònies es dividiran en dos grups. El primer, va arribar abans d’ahir, i disfrutarà de l’estada fins després del cap de setmana. Són una desena d’homes i dones, de més de quaranta anys, la majoria amb un grau de discapacitat superior al setanta per cent.

A una casa, completament adaptada per a les seves necessitats, disposen de l’acompanyament d’un equip humà i sanitari, així com de persones voluntàries. Amb una programació d’activitats d’allò més diversa, les persones usuàries es poden banyar en una piscina adaptada, passejar per jardins a l’aire lliure, ballar i fer tallers de manualitats.

“Molts d’ells, si no vinguessin aquí, no sortirien en tot l’any de la seva residència o domicili. Aquí fan tota mena d’activitats, pinten samarretes, gimcanes, juguen i fan manualitats”, explica Núria Sintes, coordinadora de voluntariat i famílies de l’entitat.

Lluís Miquel Acero, un dels adults amb paràlisi cerebral, fa cinc anys que no falta a la cita anual de les colònies inclusives. Destaca la diversió i les activitats en grup. “M’agrada molt venir perquè em diverteixo i ho passo bé amb els amics; és un moment en què podem estar tots reunits. És sensacional. Totes les activitats m’agraden: fer manualitats, jocs de taula...”.

Les colònies inclusives es porten a terme gràcies a l’ajuda de voluntaris. Núria Síntes explica que l’entitat, precisament, “fa de pont” entre els voluntaris i les persones discapacitades que viuen en residències o als seus domicilis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre