Societat

tjue

El TJUE dona la raó a Alemanya en la disputa amb Meta per la recopilació de dades d’usuaris

El tribunal amb seu a Luxemburg diu que les autoritats estatals poden assenyalar violacions del reglament europeu de protecció de dades

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) avala en una sentència publicada aquest dimarts que les autoritats de defensa de la competència dels estats puguin indicar violacions del reglament europeu de protecció de dades en les seves investigacions, informa l’ACN.

El tribunal dona així la raó a Alemanya en considerar que el seu regulador contra el monopoli no es va extralimitar en els seus poders quan va prohibir a Meta –empresa propietària de Facebook, Instagram i WhatsApp– recopilar dades dels usuaris a partir de tercers, és a dir, a partir de les consultes a pàgines web o altres aplicacions.

En la sentència, explica l’ACN, el tribunal amb seu a Luxemburg apunta que pot ser “necessari” que les autoritats estatals “examinin” el respecte a les normes de competències previstes al reglament. El TJUE avalua fins a quin punt els reguladors europeus poden actuar contra la recopilació de dades dels usuaris per part de les empreses per evitar que tinguin una posició dominant al mercat i el tribunal apunta que, en les seves investigacions, també poden indicar violacions del reglament europeu sobre protecció de dades. Això sí, sempre cooperant “lleialment” amb altres autoritats, apunta el tribunal.

“L’apreciació del respecte del reglament es limita únicament a constatar l’existència d’un abús de posició dominant i a imposar mesures dirigides a posar fi a aquest abús”, diu la sentència publicada aquest dimarts i recollida per l’ACN.

En el cas d’activitats ja examinades per altres autoritats o el mateix TJUE, Luxemburg remarca que les decisions “no poden apartar-se” d’aquestes ja prèviament preses. La sentència respon a una pregunta d’un tribunal alemany sobre fins a quin punt les autoritats estatals de defensa de la competència poden apuntar a violacions del reglament europeu de protecció de dades en les seves investigacions contra la posició dominant d’empreses en el mercat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona