Societat

Crida a l’independentisme a mobilitzar-se pacíficament a Caldes

Asseguren que l’entrega dels Premis FPdGi és “l’oportunitat” de demostrar que el país “no està agenollat ni vençut”

La Coordinadora Antimonàrquica de les comarques gironines crida l’independentisme a mobilitzar-se per convertir la visita de Felip VI en una “gran confrontació pacífica” contra la corona. Asseguren que l’entrega dels Premis FPdGi, que se celebraran dimecres a Caldes de Malavella, segueix informant l’ACN, és una nova “agressió” però també l’oportunitat per demostrar que el país “no està agenollat ni vençut”. “Unim esforços i demostrem la nostra força per derrotar la monarquia hispànica; dimecres hi haurà una gran batalla a Caldes, una mobilització no violenta però al mateix temps, combativa”, assegura el portaveu de la plataforma, Quim Tell. La coordinadora aplega una vintena d’entitats, sindicats i partits (entre els quals ERC, JxCat, CUP, Òmnium i l’ANC).

Per part dels partits, les tres caps de llista al Congrés per Girona al 23-J han fet una crida a la ciutadania a mobilitzar-se aquest dimecres a Caldes. “No és cap novetat dir que som republicans i que, per tant, el rei no és benvingut; ell ho sap i si ve és una provocació descarada”, ha afirmat la cap de llista d’ERC, Montse Bassa. La cap de llista de JxCat, Marta Madrenas, ha criticat que la monarquia “corrupta i delictiva” és hereva del franquisme. I en referència a Felip VI, i al paper que el monarca va tenir després de l’1-O, ha dit que els catalans “de cap manera ens podem sentir representats per un rei que no va estar a l’alçada en moments d’exigència de drets fonamentals per part de la ciutadania de Catalunya”. “En comptes de mostrar-se conciliador, encara va instar més aquell ’A por ellos’”, ha afirmat. Per la seva banda, la cap de llista de la CUP, Mireia Vehí, ha definit la monarquia “hereva del franquisme” com el símbol “ de la corrupció i de la vergonya als Països Catalans”. Vehí ha criticat que després del referèndum Felip VI “va gosar sortir a amenaçar els catalans” i ha posat en relleu que “els borbons no s’atreveixen a venir a Girona”, com ho demostra que l’entrega dels Premis FPdGi “va canviant de lloc” (perquè s’han fet a Vilablareix, a Barcelona i ara, a Caldes). Finalment, des del CxR, la consellera local Montse Corrons ha posat la mobilització que convoca la coordinadora antimonàrquica com “l’exemple del camí” que cal seguir per aconseguir la independència. “Si ho fem per fer fora la monarquia, per què no ens apleguem per aquest objectiu comú?”, s’ha preguntat Corrons.

La concentració, dimecres

La concentració d’aquest dimecres s’ha convocat a les sis de la tarda a l’avinguda Doctor Furest de Caldes de Malavella, una hora abans que comenci l’entrega dels Premis FPdGi. La Coordinadora Antimonàrquica assegura que l’objectiu és anar caminant fins a intentar arribar a l’hotel Camiral del PGA, on se celebrarà la gala, amb intenció de boicotejar-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA