Societat

El govern dona suport perquè la Ryder Cup es faci a Caldes

La Moncloa recorda que l’organització del campionat genera beneficis importants al territori

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts recolzar la candidatura presentada per la Real Federació Espanyola de Golf perquè la Costa Brava albergui la Ryder Cup de 2031. Així, la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha anunciat que s’ha aprovat una sèrie de garanties als organitzadors del campionat per albergar la competició .

Entre altres, segueix informant l’ACN, el govern espanyol es compromet a facilitar visats i acreditacions i a impulsar infraestructures per a la celebració de l’esdeveniment. Segons ha explicat la portaveu, la Ryder Cup és un dels esdeveniments esportius més seguits al món, només precedit pels Jocs Olímpics i el mundial de futbol.

Rodríguez ha recordat que cada any desembarquen a l’Estat 1,2 milions de turistes per practicar aquest esport, i ha destacat l’impacte econòmic que suposa abans i després de la celebració de l’esdeveniment, tal com va passar el 1997 quan es va celebrar al Camp de Gibraltar.

El compromís del govern, vital

La Ryder Cup, que es disputa cada dos anys de forma alternativa a Estats Units i Europa, s’ha jugat tan sols en una ocasió a l’Estat espanyol, concretament al camp de Valderrama (Sotogrande, Cadis) . Segons informa EFE, el compromís dels governs és vital per a l’adjudicació per part del Comitè de la Ryder Cup, entre altres coses per garantir la participació dels jugadors, facilitar els visats i autoritzacions necessàries, així com per proporcionar infraestructures de transport eficients durant la celebració de la competició.

Així mateix, s’especifica, el Govern es compromet a impulsar els procediments per declarar la Ryder Cup 2031 com un esdeveniment d’excepcional interès públic i a garantir la celebració de tornejos associats a l’esdeveniment.

Per a això, el Consell de Ministres ha autoritzat al president del Consell Superior d’Esports, Víctor Francs, per subscriure els acords necessaris en nom del Govern d’Espanya per complir amb els compromisos derivats de la designació d’Espanya com a seu de la Ryder Cup 2031.

Aquests compromisos, que es finançaran dins del pressupost existent sense augmentar la despesa pública, van ser proposats per dotze Ministeris: Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació; Hisenda i Funció Pública; Interior; Transports, Mobilitat i Agenda Urbana; i Treball i Economia Social.

També, pels d’Indústria, Comerç i Turisme; Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica; Política Territorial; Cultura i Esport; Assumptes Econòmics i Transformació Digital; Sanitat; Inclusió, Seguretat Social i Migracions



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat