Societat

Gonzalo Gortázar defensa la sostenibilitat en l’empresa: “Generar benefici ha de ser compatible amb un ferm compromís en l’àmbit mediambiental”

El CEO de CaixaBank participa a l’Esmorzar Foment-PWC, on ha valorat també la conjuntura econòmica: “La situació és millor del que s’esperava, però tenim davant nostre un panorama amb incerteses”

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha defensat l’equilibri entre rendibilitat econòmica i sostenibilitat en l’activitat econòmica en l’Esmorzar Foment-PWC: “Per a una empresa, generar benefici no és suficient; això ha de ser compatible amb un ferm compromís en l’àmbit social i mediambiental. Totes dues coses han de ser perfectament possibles.”

En aquest sentit, Gortázar ha posat l’exemple de CaixaBank: “Entenem l’activitat financera de forma que el dia a dia estigui alineat amb un propòsit més enllà de la generació de benefici.” Com a línies d’activitat, ha posat el focus en l’estratègia de sostenibilitat de l’entitat: “Estem ajudant a la transició mediambiental de les empreses perquè volem acompanyar els clients que estiguin compromesos a assolir les emissions zero l’any 2050, i hem incorporat l’element de l’impacte ambiental i social al binomi risc-benefici en la concessió de crèdits. A més, hem estat el banc que ha emès més bons socials i verds a Europa en els últims cinc anys, amb més de 10.000 milions, i hem destinat 3.700 milions a inversions d’impacte, amb la classificació més estricta que aplica la UE.”

El conseller delegat de CaixaBank també ha fet èmfasi en l’activitat d’impacte social: “Els microcrèdits de MicroBank, que és el banc d’Europa més gran en microcrèdits, creen 20.000 llocs de treball cada any, i la inclusió financera és una de les banderes de la nostra responsabilitat social, amb 374.000 comptes socials per a persones amb poca capacitat econòmica i el compromís en l’atenció a 3 milions de clients que són exclusivament presencials, gran part dels quals són persones grans. A més, des del 2017 no abandonem cap població on som l’única entitat, i actualment són 482 municipis.”

Respecte de l’evolució de la situació econòmica, Gortázar ha fet una valoració de la conjuntura actual: “Es preveia un any 2023 de baix creixement, però estem sorpresos perquè la situació és millor del que s’esperava. Però tenim davant nostre un panorama amb incerteses, amb una caiguda de la demanda de crèdit per part de les empreses relacionada amb els efectes de la política econòmica, que triga entre 12 i 18 mesos a arribar a la realitat.”

El soci responsable de PwC a Catalunya, Ignacio Marull, ha destacat “l’aposta pel compromís social i la sostenibilitat, que són els eixos de CaixaBank”. Segons ha declarat, “CaixaBank és a la meitat del seu pla estratègic en un període en què s’han afrontat xocs geoestratègics: la guerra a Ucraïna, canvis en la política monetària, pujada de tipus, recàrregues fiscals, problemes de liquiditat als bancs nord-americans. I tot i així, l’evolució al mercat de l’entitat és absolutament extraordinària, al mateix temps que hi manté el seu posicionament social”.

Per la seva part, el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha destacat el valor de la intervenció de Gonzalo Gortázar en el context actual: “Amb aquest nou panorama econòmic, haurem d’estar acostumats a la incertesa permanent, el que comportarà que, en la presa de decisions hi hagi de ser present la prudència.” Sánchez Llibre també s’ha mostrat a favor d’una aposta per la gestió de talent no només des del punt de vista empresarial, sinó també social, amb un pla “de país” que, segons la seva opinió, “és necessari a mitjà termini i s’ha de fer amb consens”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat