Societat

TRAGÈDIA AL MEDITERRANI

S’esvaeix l’esperança de trobar més supervivents del naufragi a la costa grega

Les persones rescatades estan sent traslladades al camp de refugiats de Malakasa, als afores d’Atenes, per ser identificades

L’esperança de trobar supervivents de l’enfonsament d’un vaixell amb centenars de migrants a bord davant les costes de Grècia, una de les pitjors tragèdies dels últims anys en aigües del Mediterrani, s’esvaeix. Les tasques de cerca continuen, però “a hores d’ara és extremadament difícil que es trobi algú amb vida”, ha afirmat un portaveu de la Guàrdia Costanera citat per Efe. Les operacions han continuat durant tota la nit sense resultats i segueixen hores d’ara amb dificultats per forts vents.

El balanç oficial segueix sent d’almenys 78 persones mortes i 104 rescatades, que estan sent traslladades de la ciutat portuària de Kalamata, al Peloponès, al camp de refugiats de Malakasa, als afores d’Atenes, per ser identificades. Al port de Kalamata aquest divendres s’ha viscut una emotiva escena que destaquen diversos mitjans grecs com Ta Nea o Ethnos, quan un home s’ha retrobat amb el seu germà, que anava a bord del vaixell, i que es pensava que havia mort.

Alguns mitjans locals informen que entre 500 i 700 migrants viatjaven a bord de l’embarcació de 30 metres d’eslora que, segons els testimonis de persones rescatades que recullen mitjans grecs, havia sortit d’Egipte i va fer escala a l’est de Líbia per continuar cap a Itàlia. Dimecres a la matinada es va enfonsar al sud-oest de la península grega del Peloponès després de bolcar.

Les autoritats gregues van detenir aquest dijous nou persones de nacionalitat egípcia, que s’enfronten a càrrecs de pertinença a una organització criminal per al trànsit il·lícit de migrants, causar un naufragi i posar vides en perill.

La Guàrdia Contanera grega ha estat durament criticada per mitjans, organitzacions internacionals i ONG per no intervenir des del primer moment que va veure l’embarcació dimarts.

Milers de persones es van manifestar aquest dijous arreu del país en protesta per les polítiques migratòries de la UE i dels governs grecs que, denuncien, han convertit el bloc en una “fortalesa” i el Mediterrani en “un mar de morts”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA
Medi ambient

Fomenta el reciclatge de l’oli domèstic amb una campanya als centres cívics

Lleida

Enderroquen l’edifici de l’Escola de Vela de Platja d’Aro

PLATJA D’ARO

Campclar i Sant Salvador, els barris més preocupants per a la Guàrdia Urbana de Tarragona

Tarragona

Descobreixen les restes d’un poblat visigot al jaciment dels Sants Metges

SANT JULIÀ DE RAMIS
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres