Societat

Desmantellen una xarxa de lladres i estafadors amb dos joiers de Barcelona implicats

Els Mossos d'Esquadra han detingut dotze persones acusades de formar una xarxa formada per dos grups i especialitzada en el robatori de targetes de crèdit que després utilitzaven per buidar el compte corrent de les víctimes. També robaven paquets de valor de furgonetes d'empreses de paqueteria.

Entre els detinguts hi ha els responsables de dues joieries de Barcelona, que segons la policia acceptava fer cobraments amb les targetes robades per repartir-se els beneficis amb els lladres. Els implicats haurien estafat més de 200.000 euros amb aquest sistema.

Les detencions s'han produït després de mig any d'investigació i cinc dels detinguts han ingressat a la presó per ordre del jutge.

Els investigadors van identificar dos grups diferenciats tenien tractes amb les joieries investigades, situades a la zona de Sant Antoni i al Paral·lel de Barcelona. El primer grup, format per quatre persones, es dedicava a furtar les targetes amb el sistema de la taca. En zones turístiques de Barcelona, provocaven una topada amb les víctimes i els abocaven algun líquid que els taqués per despistar-les. Mentre feien veure que els ajudaven, els prenien les targetes. Després s'adreçaven a una de les joieries amb què havien contactat i feien els cobraments pactats. Els beneficis es repartien entre els lladres i els joiers. A més, la investigació ha permès comprovar que aquest grup alternava els furts amb els robatoris a l'interior de domicilis, bàsicament en cases d'urbanitzacions.

Pel que fa a l'altre grup, format també per quatre persones, robava en l'interior de vehicles de transport amb l'objectiu de sostreure paqueteria de gran valor econòmic. A banda dels dos grups i dels dos joiers, hi ha tres detinguts que es dedicaven únicament a la receptació del material sostret. Els detinguts estan acusats dels delictes d'estafa mitjançant targetes bancàries, receptació, furt, robatoris amb força i associació il·lícita.

Des del febrer, s'investigava un dels joiers sospitós de cobrar amb les targetes robades per un dels grups i de comprar material robat a l'altre grup. Aquest joier era el responsable del local MM, situat a prop de la Ronda Sant Antoni. Els Mossos consideren que aquest joier és el nexe d'unió entre cada una de les dues bandes i l'altre joier, tot i que no era el cervell de la xarxa. Des d'aquest establiment s'haurien estafat 200.000 euros a les víctimes.

L'altre joier, que regentava el local anomenat Marisol situat a l'avinguda Paral·lel, també es dedicava a cobrar targetes robades, amb les quals va aconseguir uns 25.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.