Societat

Entre la sequera i les previsions de pluja

Els responsables de Temps de Flors han adaptat l’exposició floral als temps d’escassetat d’aigua que afecten el país

Tots esperem que per fi arribi la pluja, però mentrestant tenim l’obligació d’estalviar aigua en la mesura que sigui possible

Cal adaptar-se als temps que corren i ara toca sequera. Ho deixa clar l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas: “Tots esperem que per fi arribi la pluja, però mentrestant tenim l’obligació d’estalviar aigua en la mesura que sigui possible. I Girona, Temps de Flors no en serà una excepció.” La 68a edició del Temps de Flors s’adapta a la situació de sequera i, amb l’objectiu de reduir el consum d’aigua, els muntatges es faran amb flors i plantes que requereixin menys recursos hídrics i utilitzaran aigua freàtica per al reg de supervivència.

Un camió cisterna s’encarregarà de repartir aigua als 25 dipòsits de tres mil litres que hi haurà repartits per la ciutat i des d’on s’agafarà el líquid per regar els muntatges. N’hi haurà dotze que tindran un emplaçament fix i la resta es col·locaran en punts diferents durant el muntatge dels projectes i durant la mostra, segons quines siguin les necessitats.

Els fixos estaran situats a les escales de la Catedral, la plaça dels Apòstols, la plaça dels Jurats, les escales del Seminari i les escales de Sant Feliu. A més, n’instal·laran 12 d’eventuals per poder regar durant el muntatge: a la plaça de la Independència, els Banys Àrabs, les Sarraïnes, la plaça de Narcís Figueras, els Jardins dels Alemanys, el soterrani de la Catedral, les Beates, les escales de la Pera, la plaça de l’Assumpció, el pati de les Magnòlies, la plaça de Miquel Santaló i l’entrada de l’ajuntament de Girona.

Amb aquesta aigua, el reg s’haurà de fer manual: “Segurament amb motxilles, com aquell qui ensulfata.» D’aquesta manera, els responsables d’organitzar l’esdeveniment esperen un estalvi important d’aigua.

A la ciutat, del 13 al 21 de maig s’hi podran veure 126 muntatges amb les flors com a protagonistes, en 106 punts, majoritàriament al Barri Vell però repartits en tretze barris. Enguany, es recuperen espais tancats per la pandèmia i s’estrena com a escenari l’antiga sala de ball Odeon.

El primer Temps de Flors després de la pandèmia tampoc podrà ser de normalitat plena perquè s’haurà d’adaptar a la situació de manca d’aigua generalitzada a tot el país.

Enguany arribarà a tretze barris (Barri Vell, Can Gibert del Pla, Carme, Devesa, Eixample, les Pedreres, Mercadal, Montilivi, Palau-sacosta, Santa Eugènia, Sant Narcís, Taialà i Vall de Sant Daniel). Hi ha tres itineraris proposats per poder veure els projectes repartits per la ciutat, uns recorreguts a través dels principals eixos comercials i de les zones verdes urbanes i periurbanes. Dos recorreguts seran accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

Les previsions dels meteoròlegs indiquen pluges per a aquest cap de setmana i bona part de la segona quinzena de maig. Llavors els problemes seran uns altres. Ja ho veurem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La primera Nit de la Comunicació de la Selva reuneix més de 100 persones

caldes de malavella
Infraestructures

Quatre detinguts pel robatori de coure que va col·lapsar Rodalies el dia de les eleccions del 12-M

barcelona
societat

Clam per a la millora de la convivència a la Mariola de Lleida

Lleida
societat

Aprovat el pla de prevenció de drogues i addiccions

L’Hospitalet de Llobregat
ciutat del vaticà

El papa anuncia la canonització del primer ‘sant mil·lennista’

barcelona
el pasteral

Comitè d’implantació del pla d’emergència de Susqueda i el Pasteral

el pasteral
la jonquera

Portbou i la Vajol s’integren al consorci del Museu Memorial de l’Exili

LA JONQUERA
SOCIETAT

Un projecte preserva 70 varietats d’hortalisses, 380 de fruiters i 22 de vinya al Sobirà

Sort
educació

Talls de trànsit per demnar zones pacificades a l’entorn de les escoles

barcelona