Societat

societat

Els productes més ecològics, al Biocultura

Obre la fira del consum responsable al Palau Sant Jordi

No hi ha envasos de plàstic a la fira, que té per objectiu no generar residus

Cosmètics Giura, de Calonge, van ser pioners, ara fa quasi 31 anys, de la cosmètica ecològica a Catalunya. “La nostra característica és que nosaltres cultivem i fem els nostres productes amb el 90 per cent de planta fresca i controlem tot el procés”, explica l’Alba, una de les responsables de l’empresa. Cosmètics Giura, que té un ampli catàleg de sabons, gels, olis de massatge, xampús, cremes i aigües florals i tònics naturals té parada a la fira Biocultura, que aquest matí ha obert les portes al Palau Sant Jordi. La cosmètica natural, ecològica i biològica és un dels reclams del saló d’enguany, el 29 que, amb el lema “Ogre els ulls a l’ecològic” ofereix més de 300 estands de tot tipus de productes, especialment menjar i també tèxtil. Entre les activitats programades fins diumenge hi ha showcookings i conferències al voltant dels productes bio.

Entre les empreses que exposen i deixen degustar els seus productes n’hi ha, de “formatges” vegans, d’olis, de roba, de productes de neteja i una que ven aigua de mar tractada. També hi té un estand el Centre de Manipulació de la Castanya de Viladrau, una empresa que té com a principal objectiu donar a conèixer el mon del castanyer i el seu fruit i, al mateix temps, recuperar els boscos de castanyers que s’han anat fent malbé a casa nostra. “Nosaltres estem oberts tot l’any i fem excursions guiades al Parc Natural del Montseny perquè la gent pugui veure castanyers centenaris, de fins a 700 anys”, explica en Joaquim, l’impulsor d’aquest projecte.

Al Biocultura aquesta vegada hi ha uns 300 expositors i estan previstes 350 activitats. Segons l’organització, que és l’associació Vida Sana, fins diumenge s’espera que hi vagin més de 50.000 visitants

Aquest any no hi ha ni un sol envàs de plàstic a la fira. Diverses fonts permeten als usuaris que omplin les seves ampolles d’aigua i fins i tot a les demostracions de cuina no hi ha cap utensili de plàstic. Els plats i gots de demostració son d’acer inoxidable que es poden rentar i tornar a fer servir. .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Meteorologia

Prop de 1.200 trucades al 112 fins al matí relacionades amb la pluja

Barcelona

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró