Societat

SOCIETAT

Tres-centes mostres de vi, en el 28è concurs del Girovi

L’hotel Double Tree by Hilton, al barri de Devesa-Güell, va ser l’escenari dissabte a la nit de la 28a edició del Concurs de Vins, Escumosos i Vermuts de Catalunya, que organitza l’Escola de Tastavins del Gironès. S’hi van presentar 300 mostres, “totes d’excel·lent qualitat”, explica Agustí Ensesa, sommelier i un dels organitzadors de l’acte, amb un centenar de tastadors, que degusten els líquids a cegues –les ampolles estan tapades.

Fonts de l’organització expliquen que aquest any hi ha hagut representants de cellers d’arreu del país, des de la Terra Alta fins a l’Alt Empordà. Assenyalen que han acudit al Girovi cellers com ara Torres, Perelada, Freixenet i Abadal, i d’altres de més petits com ara Celler Sanui, de Costers del Segre, i dos de la Selva Marítima: el celler Domini de Sant Pere, de Lloret de Mar, i Es Vi d’en Carlus, de Tossa de Mar.

Medalles i fulles

El jurat del Girovi premia amb medalles els vins d’arreu del país amb més bona nota i amb fulles els millors vins de les comarques gironines. Hi ha una llarga llista de guardonats en categories com ara Vi Blanc Jove, Vi Rosat, Vi Negre Màxim 6 Mesos i Vi Escumós Brut Reserva, entre d’altres. Per exemple, el Babalà, un vi del Celler Cooperatiu d’Espolla del 2022, va ser un dels sis que van rebre la Fulla Gran Or. I l’Olla de Grills del 2021, de Bodegas Trobat, va rebre la Medalla Gran Or en Vi Negre Jove. N’hi havia tres més de guardonats. De tots els vins i escumosos, la mostra més ben puntuada va ser el Jean Leon 3055 Petit Verdot-Merlot, vi negre jove del 2021 (DO Penedès), elaborat pel celler Jean Leon.

Per Ensesa, la 28a edició consolida el Girovi com el degà dels concursos de vins de Catalunya. L’Escola de Tastavins del Gironès també fa des de fa uns anys una guia digital amb els millors vins presentats al Girovi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins