Societat

Begur obre les portes del centre d’estudi dels indians

L’espai vol ser un nou motor cultural, econòmic i social

Explica el moviment migratori a l’Amèrica del segle XIX i la riquesa que hi van fer els indians

El Centre d’Interpretació dels Indians de Catalunya- Begur va obrir ahir les portes amb l’objectiu de convertir-se en un nou motor cultural, econòmic i social del municipi. L’alcaldessa, Maite Selva, va definir la jornada d’ahir com d’històrica en tractar-se d’un “moviment tan arrelat a casa nostra i a Catalunya com és l’indià”. Per la seva part, la regidora de Cultura, Gemma Coll, diu que l’espai “permetrà veure i entendre les llums i també les ombres del moviment indià”.

Viatge en el temps

El centre, situat a les Escoles Velles, té diferents escenografies que ens traslladen a les atmosferes de l’època, com ara els vaixells transatlàntics o els interiors de les cases indianes, amb recursos tecnològics d’actualitat com ara el mur interactiu amb una sala immersiva que permetrà reviure què passava a dalt del vaixell en el viatge a les Amèriques. A més, es fa ús de diferents pantalles per a la reproducció d’arxius de vídeo com a suport del material gràfic. En el conjunt de l’espai expositiu es pretén, així mateix, estimular els diferents sentits de l’espectador, com ara l’oïda, a través de la reproducció de música tradicional de l’època i havaneres, o l’olfacte, gràcies a la instal·lació d’un moble que permet a l’espectador olorar diferents productes que es van importar de les Amèriques, com ara el cafè, el cacau o el tabac.De manera global, l’exposició pretén ser un viatge a l’univers indià, especialment a l’univers indià de Begur, transformant el Centre de les Escoles Velles en un símbol de la memòria d’aquest característic període històric, i convertint-se en referent i en una visita obligada dins del recorregut arquitectònic i cultural que formen el conjunt d’edificacions indianes al llarg del territori català.D’altra banda, també cal destacar que la visita al Centre d’Interpretació dels Indians també es pot complementar amb una visita a la Ruta del Patrimoni, amb un sistema d’audioguia. Aquesta ruta es podrà fer lliurement i estarà disponible en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès. Els textos del Centre d’Interpretació dels Indians també es podran descarregar en aquests quatre idiomes perquè tothom pugui tenir accés al seu contingut. Tanmateix, també hi haurà un sistema exclusiu perquè les persones amb diversitat funcional física, sensorial i visual puguin seguir l’exposició sense impediments.L’entrada al Centre d’Interpretació dels Indians i la visita a la Ruta del Patrimoni, és gratuïta; l’equipament també disposarà d’un espai annex polivalent, la Sala Baca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC