Societat

El centre d’adults Es Piteus de Blanes ha format més de 40.000 alumnes

Aquest dijous el centre ha commemorat els 20 anys

La tarda-vespre d’aquest passat dijous Blanes va viure una ocasió molt especial, perquè precisament es tractava de festejar el recorregut d’un centre educatiu que durant prop de mig segle de vida ha fet una valuosa feina, apreciada tant pels seus alumnes com per la societat blanenca en general. Es tracta del Centre de Formació d’Adults (CFA) Es Piteus.

Ahir va celebrar els 20 anys que es compleixen aquest 2023 d’ençà de la inauguració del nou edifici a tocar del Casal Cívic de Can Borell, però sense oblidar els 44 anys de trajectòria del nucli educatiu, que ha format més de 20.000 alumnes durant tot aquest temps. Inicialment, quan l’any 1979 va iniciar l’experiència amb 63 alumnes, les primeres classes es feien als locals de les associacions de veïns de Quatre Vents i La Plantera, i més tard també ho farien a Valldolig i Ca la Guidó.

A mesura que continuava creixent el nombre d’inscripcions, es va anar consolidant el centre ubicat al Carrer Vila de Lloret. L’autèntic salt qualitatiu es va assolir durant el curs 2002-2003, quan es van inaugurar les actuals instal·lacions, amb un volum d’entre 400 i 500 alumnes que tot just l’any 2010 van doblar-se, per tornar a disminuir entre els 500 i els 600 aquest 2023.

En total, durant els 44 anys de recorregut del Centre de Formació d’Adults, hi ha hagut més de 40.000 persones –gairebé l’actual població de Blanes- que han participat en algun tipus d’aprenentatge i que, especialment des del 2003, han pogut gaudir d’unes millors condicions en tots els sentits. El nou equipament, que el passat 31 de gener va complir els 20 anys de vida d’ençà de la seva inauguració, va significar un salt qualitatiu pel que fa a les infraestructures, sumada a un equip docent que ha sabut adaptar-se a les necessitats de cada moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona