Societat

ESTATS UNITS

La marmota Phil prediu sis setmanes més d’hivern

Milers de persones han assistit a la localitat de Punxsutawney, a l’estat nord-americà de Pennsilvània, a la tradicional cerimònia, de la qual es té constància des del 1887

Al Quebec el públic ha quedat consternat al saber que Fred, la marmota que havia de fer la predicció, havia mort

Phil, la famosa marmota de Punxsutawney, a Pennsilvània, “ha pronosticat” aquest dijous sis setmanes més d’hivern als Estats Units.

Un any més Punxsutawney ha celebrat el seu tradicional dia de la marmota, que és seguit a tot el país i al qual acudeixen milers de persones per conèixer la “predicció” de Phil: si quan surt del cau la marmota veu la seva ombra, és que hi haurà sis setmanes més d’hivern al país. Sinó, la primavera arribarà abans de manera primerenca.

La zona rural de Gobbler’s Knob, la “llar” de Phil, és el lloc on se celebra aquesta cerimònia festiva que comença a la nit i conclou a l’alba, quan els responsables del club de la marmota, abillats amb els seus vestits de gala i barrets de copa, arriben per “conversar” amb l’animal i conèixer-ne la predicció.

Tot i els desitjos del públic, que clarament demanava una ràpida primavera, els guardians de Phil han tret la marmota del cau, l’han mostrat i l’han deixat al púlpit des del qual han fet la seva predicció: sis setmanes més d’hivern.

La primera cerimònia del dia de la marmota a Punxsutawney de què es té constància va tenir lloc el 1887, tot i que es creu que la tradició va començar molts anys abans, amb l’arribada dels migrants holandesos a la zona.

La “predicció” de Phil, en qualsevol cas, no és gaire encertada: segons les estadístiques dels últims anys, la marmota només encerta en el 40% de les ocasions.

Per altra banda, al Quebec, al Canadà, ‘Fred la marmota’, la versió quebequesa d’aquesta tradició nord-americana, no ha pogut complir aquest dijous amb la seva missió, ja que va morir de manera inesperada abans que pogués fer la seva predicció.

Els organitzadors de l’esdeveniment a la localitat quebequesa de Val-d’Espoir han anunciat la inesperada mort del rosegador davant la multitud que esperava expectant que ‘Fred la marmota’ pronostiqués la final de l’hivern aviat.

Davant la consternació del públic, Roberto Blondin, el mestre de cerimònies, ha dit que “l’única cosa certa a la vida és que no hi ha res cert”.

“Aquest any és veritat, desgraciadament. Anuncio la mort de Fred”, ha dit un solemne Blondin.

Blondin creu que ‘Fred la marmota’ va morir al desembre als nou anys i mentre hibernava. Quan va intentar despertar la marmota dimecres a la nit, en preparació del ritual d’avui, va descobrir que el rosegador havia mort.

En substitució de ‘Fred la marmota’, un nen del públic, amb una marmota de peluix a les mans, ha estat l’encarregat de predir la fi de l’hivern. El resultat: sis setmanes més de fred.

Els organitzadors ja han assenyalat que el 2024 l’encarregat de fer la predicció serà ‘Fred la júnior marmota’.

Dues marmotes més al Canadà, Wiarton Willie a Ontario i Shubenacadie Sam a Nova Escòcia, sí que han sobreviscut a la hibernació i han anunciat aquest dijous els seus pronòstics meteorològics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona