Societat

2,2 milions d’euros per impulsar l’esport a les comarques gironines

La Diputació de Girona ofereix cinc línies d’ajuts adreçats a ajuntaments, entitats esportives, consells esportius i centres educatius

El Servei d’Esports de la Diputació de Girona ha obert la convocatòria de les subvencions per a aquest 2023, amb una dotació global que torna a incrementar-se i arriba fins als 2.225.000 euros. L’objectiu és contribuir al foment i la promoció de l’activitat fisicoesportiva a les comarques gironines. Aquests ajuts es vehiculen a través de cinc programes específics dirigits a ajuntaments, entitats esportives, consells esportius i centres educatius de la demarcació. Enguany, com a novetat, s’hi incorporen les modalitats de curses d’orientació, gimnàstica artística i gimnàstica rítmica en el subprograma B2, de suport a l’alta competició.

El diputat d’Esports, Jordi Masquef, ha subratllat que “fer activitat física de forma regular ens aporta benestar i ens ajuda a tenir una bona qualitat de vida i prevenir malalties. Nosaltres, des de la Diputació de Girona, treballem i posem el nostre gra de sorra per donar suport als ajuntaments i les entitats de la demarcació, federades i no federades, a tirar endavant projectes i activitats en aquest àmbit, i perquè se’n beneficiï la ciutadania”.

Cinc programes d’ajuts

En concret, s’ofereixen ajuts en cinc programes: A, B, C, D o F. El programa A engloba el paquet d’ajuts més important (1.030.000 euros repartits en quatre subprogrames) a través del qual habitualment se’n beneficien gairebé el 90 % dels ajuntaments de la demarcació. Aquest any, les entitats esportives sense ànim de lucre declarades d’utilitat pública també es poden acollir als subprogrames A3 i A4.

L’A1 inclou a les activitats promogudes per l’ajuntament en els equipaments o espais municipals, l’A2 es destina als ajuts als municipis per a l’organització d’esdeveniments esportius, l’A3 a les subvencions per a millores en equipaments esportius de la demarcació corresponents a la substitució o condicionament de la protecció i l’enllumenat i l’A4 a la renovació del paviment esportiu dels equipaments esportius de titularitat pública o de les entitats esportives gironines.

Amb el programa B, la Diputació dona suport a les entitats sense afany de lucre vinculades a l’esport “per contribuir a la tasca social que fan al territori de forma desinteressada i en benefici de la ciutadania”. En total, s’hi destinen 765.000 euros repartits en cinc subprogrames.

El B1 dona suport a les necessitats derivades del desenvolupament de l’activitat esportiva de les entitats gironines, el B2 es destina a ajuts per concórrer a l’alta competició les entitats esportives que hi prenen part amb equips en les categories absolutes o sènior de les competicions regulars federades, el B3 ofereix suport a l’organització de campionats de Catalunya, d’Espanya i de les competicions internacionals reconegudes per les seves federacions esportives oficials, el B4 dona suport a entitats esportives perquè els seus esportistes participin, prèvia classificació, en els campionats d’Espanya, d’Europa o mundials organitzats per les federacions esportives respectives i que se celebrin fora de Catalunya i, finalment, el B5 ofereix ajuts per a la realització d’actes extraordinaris amb motiu de la celebració dels 25, 50, 75 i 100 anys d’una entitat.

El programa C inclou subvencions per impulsar les activitats de promoció de l’esport dels consells esportius gironins i les que proposi el servei d’Esports de la Diputació de Girona en cadascuna de les comarques. L’import previst és de 220.000 euros.

Programa D està desglossat en dos subprogrames, que destinaran 155.000 euros a ajuntaments, centres educatius públics o privats concertats i les seves associacions esportives escolats. Per una banda, el D1 i inclou el programa ’Neda a l’escola’, iniciat per la Diputació de Girona fa gairebé una dècada. La iniciativa està dirigida a nens i nenes d’entre cinc i deu anys de les comarques gironines, perquè aprenguin a nedar i, alhora, per reduir el cost que l’activitat té per a les famílies. I, d’altra banda, el D2 està dirigit a cobrir les necessitats derivades del desenvolupament de l’activitat esportiva extraescolar emmarcada dins el calendari escolar.

Per últim, el programa F recull les subvencions per a la promoció de l’activitat física adaptada i l’esport adaptat, amb una dotació global de 55.000 euros. Les sol·licituds per a aquestes subvencions es poden presentar a partir d’aquest dijous i fins a la data que indiqui la convocatòria de cada programa. La major part de les línies, excepte els subprogrames A2, B3 i B4, es tanquen l’1 de març. En aquests tres casos, el termini s’allarga fins al 31 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona