Societat

Girona busca el model més idoni per al Mercat del Lleó

L’Ajuntament gironí treu a licitació la redacció d’un projecte estratègic per definir un nou model per a l’equipament, ja que el 2027 s’acaba la concessió

L’estudi té un cost de 41.200,40 euros

Definir un projecte estratègic, amb el consens de les persones consumidores i operadores, per establir un model de mercat que trobi l’equilibri entre l’oferta i la demanda per garantir la viabilitat econòmica i comercial dels negocis orientats al producte fresc, al servei de la població i com a dinamitzador econòmic del territori i creador d’ocupació. Aquest és l’objectiu de l’estudi que l’Ajuntament de Girona ha tret a licitació per establir quin és el model més idoni per al Mercat del Lleó, ja que el 2027 s’acaba la concessió.

Aquest estudi ha de permetre poder establir les bases i els àmbits d’actuació a llarg termini, i les directrius que han d’orientar la remodelació de l’equipament garantint la cohesió social i l’ocupació vinculada a la innovació, la creativitat, la sostenibilitat i el producte de circuit curt.

“Girona és una ciutat de primer nivell que sap adaptar-se constantment a les noves necessitats i que està en constant transformació per millorar el benestar dels ciutadans i ciutadanes. El Mercat del Lleó és l’equipament de producte fresc per excel·lència de la ciutat i un element clau en la dinamització del comerç de Girona, motiu pel qual ha d’estar a primera línia d’adaptació a les noves tendències i se li ha de donar valor per oferir el màxim de qualitat en seguretat, serveis, sostenibilitat, professionalitat i ocupació”, ha afirmat la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes.

Per una banda, el Mercat del Lleó ha de promoure els productes de proximitat i sostenibles, i ser un punt de dinamització comercial. Els horaris d’obertura de l’establiment s’han d’adequar als nous hàbits de consum per atraure cada dia un públic més nombrós i variat, un altre dels reptes que té el mercat. Alhora, es pretén atraure el turisme cap a aquest espai per donar a conèixer la riquesa dels productes locals. Per l’altra banda, amb aquesta remodelació també es vol crear ocupació en el sector primari, un dels més perjudicats amb la crisi econòmica, i promoure la transformació digital entre els paradistes.

La redacció de l’estudi s’ha posat a licitació per un cost de 41.200,40 euros (IVA inclòs) i una durada de set mesos. Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, en el marc dels programes de suport al desenvolupament local, amb l’atorgament d’un 80% de l’import total del projecte.

Llarga història

El 3 de novembre del 1944 es va inaugurar l’aleshores edifici del Mercat Municipal d’Abastaments, dissenyat pels arquitectes Juan Gordillo i Ricardo Giralt. Les obres dels 1.700 metres quadrats del nou mercat van començar l’any 1941. Els llocs de venda es van adjudicar sota concessió municipal a comerciants de diferents especialitats de producte fresc.

Actualment el mercat té una superfície de planta de 1.712 metres quadrats distribuïts, quasi a parts iguals, entre parades i passadissos i amb un lineal de venda de quasi mig quilòmetre. Hi ha 59 parades i a l’exterior, encerclant l’edifici, n’hi ha més amb productes diversos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA