Societat

societat

9 milions de morts cada any per la contaminació

Primera Trobada Internacional sobre Salut i Malalties Mediambientals a Barcelona

La contaminació atmosfèrica és la causa directa de 9 milions de morts cada any a tot el món, segons han ressaltat avui els participants a la segona i última jornada de la I Trobada Internacional sobre Salut i Malalties Mediambientals, que se celebra des de dijous a Barcelona.

Els experts que han participat a la trobada, que s’ha celebrat a l’Hospital HM Nou Delfos de Barcelona han advertit que l’exposició a la pol·lució durant el primer any de vida i la infància afecta diferents trets de la intel·ligència, rendiment i cognició, mentre que en els adults afavoreix el desenvolupament de malalties com MPOC, asma, al·lèrgies, tumors o alteracions al sistema endocrí.

La segona jornada de la I Trobada Internacional sobre Salut i Malalties Mediambientals ha servit per analitzar quines són les causes principals de mort de la població mundial i quines característiques té l’entorn en què es produeixen.

“Els resultats són significatius, ja que la contaminació atmosfèrica està provocant 9 milions de morts a l’any al món, mentre que el canvi climàtic incideix directament en el decés de 500.000 persones a l’any i, indirectament, en el de desenes de milions”, ha dit explicat Fernando Valladares, director del grup d’Ecologia i Canvi Global al Museu Nacional de Ciències Naturals, que ha presentat la ponència titulada “De què morim?”.

Més d’un centenar de professionals de diferents sectors s’han reunit per primera vegada per debatre com els factors mediambientals poden estar influint en el desenvolupament de noves patologies o en l’increment en la incidència de trastorns ja coneguts.

En aquest sentit, els especialistes han estimat que els factors mediambientals poden ser la causa d’aproximadament el 35% del total de morts que es produeixen cada any al món.

Segons Valladares, la contaminació atmosfèrica s’associa al desenvolupament de malalties respiratòries com la MPOC o l’asma, cardiovasculars com l’ictus, el càncer cerebral, el pulmó o la bufeta i els problemes en el sistema endocrí (disrupcions metabòliques).

Valladares ha subratllat que “històricament, l’esperança de vida s’ha anat allargant gràcies als avenços científics i de la medicina, però des de fa uns anys s’està observant que està estancada i diferents estudis apunten que la degradació del medi ambient va més ràpid que els progressos mèdics”.

“D’aquesta manera, -ha afegit- per primera vegada en 150 anys, es podria produir el fet que la generació de fills visqui menys anys que la dels seus pares”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona