Societat

societat

Sanz rebaixa sense èxit el pla d’usos de l’Eixample

Els Comuns proposen deixar fora de les limitacions tres carrers, Llúria, Bruc i Bailèn

La proposta es portarà al plenari de divendres sense el suport del PSC

El desacord entre els dos socis de govern a Barcelona, Comuns i PSC, es manté obert en l’últim gran tema de mandat, el pla d’usos de l’Eixample. Es tracta d’un pla per regula l’activitat comercial al districte i que té, com a únic punt de consens, evitar nous carrers saturats de locals de restauració i bars com és del cas d’Enric Granados.

La iniciativa de la proposta correspon a la regidora Janet Sanz que aquesta tarda ha presentat una reformulació del pla, sense que hagi aconseguit el vist i plau dels socialistes. La novetat que ha anunciat Sanz és que tres carrers propers a l’eix del carrer Girona quedaran fora de les restriccions.

Es tracta dels carrers Llúria, Bruc i Bailén, amb sentit mar a muntanya, com el de Girona, que és un dels que està en obres pel pla de les super illes. Amb la proposta, Sanz vol rebaixar la pretensió i acostar-se a les tesis del PSC que si bé en un primer moment va anunciar que estava d’acord, va canviar d’opinió al cap d’una setmana.

Els socialistes no volen que zones de l’Eixample ja delimitades, com Sant Antoni o el carrer Girona, entrin en aquest pla. Els sembla bé que s’hagi aixecat la restricicó a carrers de l’entorn del de Girona i volen el mateix a Sant Antoni. Estan disposats a que es mantinguin les restriccions a Marqués de Campo Sagrado i Parlament, informa ACN.

El protagonisme socialista en aquest afer l’assumeix Laia Bonet, la nova dona forta del PSC a l’Ajuntament després de la marxa de Jaume Collboni.El debat que s’ha de viure aquest divendres en el plenari per aprovar o rebutjar el pla que proposarà Sanz es veurà doblement enrarit, pel desacord entre comuns i socialistes en aquesta matèria i pel gir en les relacions entre socis de govern per l’espantada de Collboni.

Mentrestant, ERC ha explicat avui que vol que un pla d’usos que impedeixi grans concentracions sorolloses abans que acabi la suspensió de llicències per a activitats de pública concurrència, que acaba el proper mes de març. Els republicans han anunciat que presentaran una proposició que busca “fer compatibles l’activitat comercial i econòmica amb la vida veïnal, amenaçada pels alts índexs de soroll, especialment nocturn, que pateixen algunes zones com el carrer Enric Granados”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró